Rychlovka nebo dlouhé milování? Muži a ženy se shodli v tom, co je lepší

8. června 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Rychlovka nebo hodinový sex? Na tuhle otázku snad neexistuje ta správná odpověď. Někdo miluje několik rychlovek za noc, někdo si libuje v dlouhém sexu. A jde říct, co je lepší?

Studie, výzkumy, pokusy a nejrůznější tvrzení. Odborníci neustále diskutují o tom, kdy je nejlepší se milování věnovat, jaké polohy jsou nejlepší a jaký na nás má účinek. A samozřejmě se přou i o tom, zda je lepší se milovat chvilku nebo několik hodin.

Tvůrci vyhlášené britské internetové seznamky Saucy Dates se rozhodli, že zjistí, jak dlouho je nejlepší sex provozovat. Jenže netušili, co tím způsobí. Nejprve ale oslavili stovky dobrovolníků a dobrovolnic různých věkových kategoriích a chtěli po nich odpověď na dvě otázky: jak dlouho se s partnerem milují a jak dlouho by si to oni sami představovali?

Odpovědi byli zajímavé. V první otázce se muži i ženy shodli. Ideálem je 26 minut. Problém ale je, že málokdo dovede ideální hranici půl hodiny splnit. Nechceme se nikoho dotknout, ale problém většinou bývá výdrž u pánů tvorstva. Z výzkumů také vyplynulo, že pánové vydrží zhruba 13 minut. Do časového úseku se také počítá předehra i vzrušující závěr.

I když to má do vysněné půl hodiny daleko, účastníci výzkumu si ještě mohou gratulovat. Vědci z australské Queenslandské univerzity tvrdí, že běžný akt trvá zhruba pět  a půl minuty. „Pro někoho může být i 30 minut málo, zatímco pro jiného je to až příliš dlouhá doba. Pokud jste však s délkou sexu spokojení vy i váš partner, je všechno v pořádku. Na ničem jiném přece nezáleží,“ vysvětluje britská sexuální terapeutka a autorka mnoha knih Tracey Cox. A výsledek? Je tak úplně jedno, zda si užíváte sexu hodiny nebo jste za deset minut hotoví, důležité je, aby vám to v ložnici klapalo a byli jste spokojení.

Koktejl - další články

Doporučujeme