Tento týden si moc sluníčka neužijeme. Připravte se na vítr, déšť a chlad

13. listopadu 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Svatý Martin nás sice v nížinách ještě nenavštívil, ale rozhodně se nedá říct, že by se od nás zima držela daleko. Pokud čekáte na vhodný týden plný válení se doma, pití s rodinou horkých dobrých nápojů a společné sledování filmů pod dekou, přišel váš čas. Sluníčko na nás téměř nevykoukne, za to se nabažíme větru a srážek.

V pondělí bude nejtepleji v noci. Během dne vystoupají teploty k 7 °C, v noci bude až 13 °C. Celý den bude oblačno až zataženo a odpoledne očekávejme déšť. Na horách bude zpočátku sněžit, postupně se sníh změní na déšť i tam. Během dne bude zesilovat vítr.

V úterý se probudíme do deště. Přes den bude srážek ubývat, večer se však opět rozprší. Díky oblačnosti budou ranní teploty celkem vysoké, 7 – 11 °C. Odpoledne vystoupají dokonce až mezi 9 a 13 °C. Oblečení ale nepodceňte. Díky silnému větru bude pocitová teplota mnohem nižší.

Středa i čtvrtek nenastane žádná výrazná změna. Stále bude oblačno a zataženou, místy déšť a přeháňky. Ve středu se budou denní tepoty pohybovat mezi 8 a 12 °C a ve čtvrtek pak mezi 7 a 11 °C.

Prodloužený víkend si venku moc neužijete

Na prodloužený víkend si neplánujte nic, co by vyžadovalo dlouhý pobyt venku. Bude se ochlazovat a sluníčko se nám bude i nadále důkladně schovávat. V pátek bude přes Česko postupovat studená fronta, na víkend tak očekáváme pokles teplot, stejně tak jako ve vyšších polohách sněžení. Stále bude silný studený vítr a teploty budou dosahovat jen 4 až 8 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Denní teploty očekávejme mezi 3 až 7 °C. V neděli bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Denní teploty 2 až 7 °C.

Koktejl - další články

Doporučujeme