Tohle je hrdina! Psovi se podařilo ochránit stádo ovcí před hladovými kojoty

7. prosince 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Ovčácký pes Casper ukázal svému pánu, že stádo ovcí dokáže ochránit na jedničku s hvězdičkou. Zvířeti se podařilo uchránit stádo před hladovou smečkou kojotů. Osm útočníků zabil a zbytek se mu podařilo zahnat. Pes byl sice zraněn, ale naštěstí se dobře zotavuje. Informovala o tom televize FOX 5.

Krvavý útok, který se odehrál na jedné z amerických pastvin v Georgii, trval přes půl hodiny. Avšak pasteveckému psovi se podařilo hejno kojotů zahnat a dokonce osm z nich zabil. Následně majitel Caspera nemohl najít. “Věděli jsme, že je zraněný, protože jsme našli část ocasu a stopy krve. Hodně jsme se báli,” uvedl pro televizi farmář.

Pejsek se vrátil domů až za dva dny ve špatném stavu. “Koukal se na mě, jak kdyby říkal: Šéfe, přestaň koukat, jak jsem na tom blbě, a postarej se o mě,” řekl muž a ihned se s ním rozjel k veterináři. Tam Casper podstoupil náročnou operaci. Teď je vše na dobré cestě, pes se zotavuje, ale nějakou dobu musí ještě zůstat pod dozorem lékařů.

Kojoti se v Georgii vyskytují běžně. V poslední době se ale podle farmáře jejich řady výrazně rozrostly. To potvrzuje i profesor biologie Chris Mowry. “V této situaci dává smysl pouze to, že to byl letos velký vrh a mláďata zůstala déle pohromadě. Mláďata se drží původní smečky v případě, že v je v prostředí dostatek zdrojů potravy, což mohl být případ z okolí farmy.”

Koktejl - další články

Doporučujeme