Toulavý pes čekal týdny pod autem, zachránila ho kolemjdoucí. Zvíře se teď těší z nové rodiny

3. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Zachráněný pes. (Foto: se souhlasem Stray Rescue of St. Louis)

Donna Lochmann, která pracuje pro záchrannou zvířecí stanici ve městě St. Louis, při procházce slyšela podivné vrčení z jedné zaparkovaných dodávek. Čím více se přibližovala, byl zvuk intenzivnější. Přesto se nenechala zastrašit a dobře udělala. Zachránila tak bílého pitbulla před smrtí. Informoval o tom server The Dodo.

Donna Lochmann byla na procházce, když uslyšela tiché zavrčení z pod jedné zaparkované dodávky. Nedalo jí to, sklonila se a podívala pod ni. Za moment žena koukala do tváře vystrašenému bílému pitbullovi, jehož oči prosily o pomoc. I když na ni neustále vrčel, odmítala ho tam nechat. “Nebyl zlý. Jen se bál, a tak se chránil,” uvedla pro server The Dodo.

Okamžitě poznala, že pes dlouho nejedl, a tak mu začala pod podvozek házet kousky párků, aby zmírnila jeho strach. Zvíře postupně všechny kousky zhltalo, a pak udělalo něco nečekaného. Radostí začalo vrtět ocasem. To byl pro Donnu signál a začala dělat z kousíčků párků cestičku, aby pes zpod dodávky vylezl. Tak se také stalo.

Pitbull se přestal bát a došel až ke své zachránkyni. Podle ženiných slov sice na moment zaváhal, ale byl rád, že někdo pro něj přišel. Poté se nechal zvednout do přistaveného džípu. Žena zvíře odvezla k veterináři, kde se mu dostalo ošetření a také se dočkal tolik potřebné koupele. Psovi dali jméno Avalanche.

“Chtěl, abychom mu pomohli,” dodala záchranná stanice na facebooku. Pes byl podle nich značně podvyživený, jeho tělo v oblasti pánve bylo pokryté boláky, od dlouhého sezení na betonu. Po kratším pobytu na veterině mu záchranná stanice našla rovnou pěstounskou rodinu, která se Avalancheho s radostí ujala. Vánoce tak podle serveru strávil už s novými milujícími páníčky. Jeho zdravotní stav se každým dnem zlepšuje. “Vede si opravdu dobře, vychází se všemi. I v jeho očích vidíte rozdíl. Užívá si, kde je,” dodala Donna.

Koktejl - další články

Doporučujeme