Tragédie z Mělníka: Mladou ženu zabil covid-19 hned po porodu, táta zůstal s miminkem sám

15. března 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Wendy K.

Tisíce Čechů v posledních dnech dojímá tragický příběh mladé rodiny z Mělníka. Wendy a Karel se těšili na své první miminko, jen pár dní po porodu ale novopečená maminka podlehla nemoci covid-19. Přátelé nyní na podporu otce, který zůstal sám s miminkem, uspořádali sbírku. 

Mladá maminka Wendy měla všechno před sebou.“Každý, kdo naši milou a hodnou kamarádku znal, ví, že to byla veselá holka, která nezkazila žádnou legraci,” píšou její kamarádky v příspěvku, který koluje po českých sociálních sítích.

Wendy vždycky věděla, že by jednou ráda založila rodinu, nějaký čas jí ale trvalo, než našla toho pravého muže. “V prosinci 2019 se na ni konečně usmálo štěstí a ona potkala na pracovním vánočním večírku Káju. Od té doby se Wendy rozzářil celý svět a věděla, že on je ten pravý,” popisují Terka, Katka, Jana a Adél, které byly Wendy velmi blízké.

Na miminko se moc těšila

Po nalezení spřízněné duše už šťastné dvojici nic nebránilo a brzy přišlo také miminko. “Byla neskutečně šťastná a vděčná, že bude maminkou. Těšila se, že budou krásnou a milující rodinkou, po které poslední roky toužila. Celé těhotenství si užívala a vše bylo, jak má být,” popisují kamarádky zesnulé ženy.

Pár dní před porodem ale Wendy onemocněla covidem-19, který v jejím případě bohužel neměl lehký průběh. “V den termínu porodu se lékaři rozhodli, že vyčkají, zda se kašel, který Wendy velmi trápil a vyčerpával, nezlepší. Nakonec po 5 dnech, kdy se kašel nelepšil, chtěl malý Kája na svět a Wendy podstoupila císařský řez. Nádherný malý Kája se narodil 25.2.2021 s mírami 49 cm a 3,23 kg a měl se čile k světu,” popisuje čtveřice kamarádek.

Den po porodu na ARO

Den po porodu lékaři u maminky zjistili oboustranný zápal plic a převezli ji na ARO. Wendy byla napojena na kyslíkovou masku a po pár dnech ji lékaři uvedli do umělého spánku, aby tělo mohlo odpočívat.

“Všichni věřili, že tohle jí pomůže a ona bude brzo doma u svého malého chlapečka a skvělého tatínka, který se od porodu staral, aby malému Kájovi nic nescházelo. Měla tu největší motivaci. Žít pro svého syna a rodinu,” píšou kamarádky.

Bohužel ale došlo na nejhorší. “V úterý 9. března 2021 po týdnu v umělém spánku se její srdíčko zastavilo a Wendy svůj životní boj prohrála. Pro Karla, Wendy životního partnera a lásku, tatínka malého Káji, to teď bude velmi složitá a nelehká situace. Je ale opravdu statečný a stará se o malého Káju, jak nejlépe umí, je skvělý táta,” popisují ženy.

Na pomoc tatínkovi se synem se proto rozhodly založit dobročinnou sbírku a každý, kdo chce, může přispět podle svých možností. “Dne 31. 3. 2021 budou vybrané peníze a seznam lidí předán tatínkovi,”uvádějí ženy.

Drazí přátelé a kamarádi, rádi bychom Vás požádali, abyste si přečetli pár řádků o tragické události, která se stala…

Posted by Jana Prejzová on Friday, March 12, 2021

Koktejl - další články

Doporučujeme