Žalují svého syna a snachu o miliony korun. Důvod? Nedočkali se od nich vnoučat

13. května 2022·Koktejl·ČTK

Manželský pár v indickém státu Uttarpradéš podal žalobu na svého syna a snachu kvůli tomu, že jim doposud nedali vnoučata, ačkoliv jsou svoji šest let. Zažívají tak kvůli nim „psychické příkoří“.

Jedenašedesátiletý Sandžív Prasád a jeho o čtyři roky mladší manželka Sadhana chtějí, aby mladí do roka přivedli na svět potomka, nebo jim vyplatili odškodnění ve výši 50 milionů rupií (přibližně 15,5 milionu korun). Jde podle nich o peníze, které investovali do synova vzdělání a výchovy. Otec říká, že syna v roce 2006 poslal do Spojených států na pilotní výcvik, o rok později se ale mladý muž kvůli ekonomické recesi v zahraničí vrátil. Přišel o práci a další dva roky žádnou nemohl najít.

„Finančně jsem ho podporoval i v tomto období,“ řekl otec, který prý během let za syna vydal všechny své úspory. Rodiče také platili synovu nákladnou svatbu, která se konala v pětihvězdičkovém hotelu, dali mu luxusní auto a novomanželům uhradili líbánky v zahraničí. Nyní pětatřicetiletý syn později pracoval jako pilot u soukromé letecké společnosti. „V roce 2016 jsme ho konečně oženili s nadějí, že nám dá vnouče, se kterým si budeme hrát, až budeme v důchodu. Ale uplynulo skoro šest let a žádné dítě není. Zažíváme nesmírné psychické příkoří,“ posteskl si Prasád.

Nelíbí se mu také, že syn a snacha kvůli práci žijí každý v jiném městě. Ke snaše se prý chovají jako k vlastní dceři, ale ona je navštěvuje jen málokdy, čímž ještě zvětšuje jejich utrpení. Nabízeli jí, že pokud by se o dítě nechtěla kvůli obavám o práci starat, převzali by péči o potomka za ni. Právní zástupce manželského páru řekl, že jde o první takový případ ve státu Uttarpradéš a možná i v celé Indii. „Snem každého rodiče je stát se prarodičem. A oni na to čekají celé roky,“ uvedl.

Koktejl - další články

Doporučujeme