Žena si adoptovala metrovou kočku. Ta stále roste

24. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Opravdu velkou kočkou se může pyšnit žena z Phoenixu. Její kočka Kusa má devět měsíců a už měří metr na délku, a to rozhodně není konečná velikost. Mainské mývalí kočce se právem přezdívá něžný obr. Informoval o tom server Wales Online.

Mainská mývalí kočka má teprve devět mesíců a už je metr dlouhá a vysoká jako pětileté dítě. Chastity Hobbs adoptovala Kusu v červenci 2022. Tou dobou byly kočce tři měsíce.

Lidé jsou ohromeni, když ji vidí,” uvedla žena pro server. Když jsme ji naposledy vážili, měla 15 liber (cca 7 kilo pozn. red.), ale rozhodně masivně vyrostla o další čtyři nebo pět liber,” popsala majitelka. Je možné, že Kusa ještě poroste. Mainská mývalí kočka totiž roste až do věku čtyř nebo pěti let. Dospělý jedinec pak může vážit až 12 kilo.

Takového cvalíka ale rozhodně není sranda živit. Společně s Kusou žijí v domácnosti další tři kočky. Chastity tak za krmení utratí měsičně kolem 140 liber, což je v přepočtu 3 801 korun. Má dokonce extra velký záchodek. I přes svou velikost je kočka úžasným mazlíčkem, který miluje pozornost své paničky.

Koktejl - další články

Doporučujeme