Životy profesionálních sportovců po skončení aktivní kariéry mapuje nová série podcastu Druhý poločas

1. února 2022·Koktejl·Iva Pavlousková

Aleš Svoboda, foto Frekvence 1

Po téměř roční pauze vychází nové díly (ne)sportovního podcastu Druhý poločas. Novinář a komentátor Aleš Svoboda v rozhovorech s bývalými profesionálními sportovci zjišťuje, čemu se věnují a jak se jim daří po ukončení aktivní kariéry. Na nové díly se můžete těšit jednou za čtrnáct dní v úterý.

První díl podcastu Druhý poločas vyšel v srpnu 2020 v české podcastové aplikaci Youradio Talk. „Na začátku mě lákalo zjišťovat, co dělají po konci aktivní kariéry ti, kteří byli během ní za hrdiny národa. Kateřina Neumannová, Martin Doktor. Ukazuje se ale, že zajímavý je každý příběh. A nemusí to být vždy velká sportovní hvězda,“ říká Aleš Svoboda. Zajímavá je podle něho hlavně cesta ke druhé kariéře. A kdy je třeba na ní začít pracovat, protože po ukončení sportovní kariéry už může být pozdě.

Na rozhovory si moderátor zve bývalé profesionální sportovce, kteří mají co říct k současnému systému tzv. duální kariéry. „Cílem podcastu není jen vyzpovídat bývalé sportovce a zjistit, čím se po konci aktivní kariéry živí. Ale také popsat, co jim brání či pomáhá pracovat na své druhé kariéře už během aktivní sportovní kariéry. Do jaké míry jsou překážkou sami sobě a do jaké míry na tom má podíl jejich okolí, potažmo systém, který je obklopuje,“ říká moderátor.

Nové díly podcastu Druhý poločas vychází jednou za čtrnáct dní v úterý. Dostupné jsou v české aplikaci Youradio Talk a dalších streamovacích platformách jako Spotify, Apple Podcast či Google Podcast.

Stránky podcastu Druhý poločas

Medailonek – Aleš Svoboda

  • Sportovní redaktor ve zpravodajství Frekvence 1
  • Moderátor podcastů Druhý poločas a Startér (o světě start-upů) v Youradilo Talk
  • Patnáct let je sportovním novinářem a komentátorem.
  • Absolvent Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy

Koktejl - další články

Doporučujeme