Značkové kabelky jsou velkou vášní. Ta menší než zrnko soli se prodala za 1,4 milionu korun

30. června 2023·Koktejl·Redakce

Foto: Profimedia

Kabelkový trend je stále větší a větší, ale samotné kabelky jsou naopak menší a menší. Ta nejmenší se nyní prodala za 1,4 milionu korun a je tak malá, že do ní neschováte ani zrnko soli. Informuje o tom BBC.

K samotné kabelce je třeba i mikroskop, protože pouhým okem je téměř neviditelná. Je tak malá, že se vejde do ucha jehly, zároveň tak drahá, že se jí téměř nevyrovná například ani slavná Birkinka. Tento ulítlý kousek je počin uměleckého kolektivu MSCHF.

Skupina původem z newyorského Brooklynu je známá svými kontroverzními návrhy. Patří mezi ně boty, které obsahují lidskou krev nebo parfém vonící po mazivu WD-40. “Máte velké kabelky, normální kabelky a malé kabelky, ale my máme poslední slovo, co se miniaturizace kabelek týče,” uvádí MSCHF na instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by MSCHF (@mschf)

Kabelka měří pouhých 657 × 222 × 700 mikrometrů. Neonově zelená taška vytištěná na 3D tiskárně má na sobě vyvedené ikonické logo výrobce luxusních kabelek Louis Vuitton, se značkou ale nemá žádnou spojitost. Některé vzorky se během výroby ztratily.

Koktejl - další články

Doporučujeme