Léto s Frekvencí 1: Kam v rozmarném počasí? Máme tipy na výlety pro každého

26. července 2017·Články·Redakce

shutterstock

Jaké bude počasí a kam vyrazit na vodu? Tipy na výlet pro celou rodinu? Vítejte u letního speciálu Frekvence 1, kde vám řekneme to důležité, co byste do letních dnů měli vědět.

Počasí

Ve středu bude zataženo až oblačno, na většině území déšť, na Moravě srážky ojediněle. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo 15 až 19 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7m/s, k večeru zeslábne. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C.

Splavnost řek

Vodáci mají sezónu v plném proudu. Sjízdné jsou všechny řeky kromě Lužnice u Bechyně.

Čistota vody

V části přírodních koupališť v Česku se kvůli zdraví nebezpečným sinicím už není možné koupat. Sinice jsou bakterie vytvářející škodlivé látky, ve vodě se jim daří zvláště za veder. Tropické teploty v posledních dnech tak pravděpodobně přispěly ke znečištění vody.

Tipy Frekvence 1 na výlety, když zajde sluníčko

Cesta do pravěku v Brně
Muzeum, které dokumentuje osidlování Moravy a celého evropského kontinentu, najdete v Brně – pavilon Anthropos. Pozornost dětí přitahuje hlavně 3,5 metrů velký model mamuta s mládětem. Tato exzpoice patří k nejmodernějším v Evropě!

Digitální planetárium v Hradci Králové
V planetáriu v blízkosti hvězdárny mají návštěvníci vesmír jako na dlani. Dětem se tu rozprostírá hvězdná obloha se všemi krásami, které k ní patří. Rozvoj vědy a techniky nenásilnou cestou facinace a hry je zakončeno večerním pozorováním hvězd.

Muzeum loutek v Chrudimi
Dějiny loutkařství jsou zábavnější a zajímavější, než by se mohlo zdát. V Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi uvidíte historické české i zahraniční loutky a můžete si vyzkoušet, zda se provázkové divadlo hraje tak lehce, jak to u většiny loutkařů vypadá.

Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi
Nevšední podívaná nejen pro milovníky letadel, historie letectví na jednom místě a sbírka více než 25 letadel, to vše čeká na malé piloty a jejich rodiče v Mladé Boleslavi.

Neviditelná výstava v Praze
Cesta místem, kde zmizelo světlo, to je ojedinělá výstava, za kterou se vydejte do Prahy na Novoměstskou radnici. Koncept neviditelné interaktivní výstavy vznikl v Maďarsku, funguje také v Polsku a nyní je i v našem hlavním městě. Jaký je život bez zraku, to vám ukážou přímo nevidomí, kteří celou výstavou návštěvníky doprovází.

Články - další články

Doporučujeme