Lidé se podělili o důvody, proč podvedli svého partnera. Co prozradili?

21. července 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Když přijde na nevěru, neexistuje žádný "správný" důvod. Co ale vede lidi k tomu, aby v nějakém okamžiku podvedli svého partnera? Několik hříšníků se na internetu svěřilo se svými historkami.

U jednoho příspěvku na diskuzním fóru Reddit se rozjela vášnivá konverzace o tom, proč někteří lidé podvádějí své partnery. Objevila se přitom řada hříšníků, kteří se rozhodli otevřeně promluvit o vlastní zkušenosti.

“Byl jsem hloupý,” vzpomíná například jeden muž. “V jediném případě, kdy jsem to udělal, jsem byl venku se svou tehdejší přítelkyní. Holka, se kterou jsme k sobě něco cítili, byla venku se svým tehdejším přítelem. Měli jsme příliš mnoho drinků a skončili jsme spolu proti stěně. Druhý den jsem se probudil a rozešel jsem se se svou přítelkyní. Ona se se svým přítelem nerozešla. Můj život šel dál, mám teď úžasnou manželku a skvělý život, ale ta chyba se mnou bude navždy. Byl jsem ten typ kluka, co tvrdil, že by nikdy nepodvedl, a to už nejsem,” napsal.

“Byl jsem mladý, nadržený a hloupý. Takže typický maturant,” popsal další muž. “Neuvědomoval jsem si tu emocionální bolest, kterou to mé přítelkyni způsobí, a když se na to dnes dívám jako starší, moudřejší a vyspělejší člověk, je to něco, čeho hluboce lituji,” uvedl.

Další komentující se svěřil, že se k nevěře uchýlil z pomsty. “Podvedl jsem ji, protože ona mě podvedla jako první a lhala mi o tom. Potkal jsem potom tu správnou ženu a věci se daly do pohybu,” vzpomíná. “Byl jsem moc velký zbabělec na to, abych si připustil, že ten vztah je mrtvý. Byl jsem odhodlaný na něm pracovat a myslel jsem si, že když jsem ji podvedl, byli jsme si kvit a já se mohl přenést přes její nevěru. Mýlil jsem se a nakonec se se mnou rozešla dlouho poté,” popsal ve svém komentáři.

Nemusí však vždy nutně dojít na fyzický kontakt. Nevěrní mohou být lidé i na emocionální rovině. Právě to se stalo dalšímu muži, který začal mít city k jiné ženě, než byla jeho partnerka. Se svou přítelkyní se o situaci otevřeně podělil. “Přála bych si, abys mě radši podvedl fyzicky,” odpověděla tehdy jeho partnerka. ” Je to něco, co si s sebou stále nosím. Vybavuji si její obličej a tón jejího hlasu, kdykoli na to pomyslím,” přiznal muž.

Někdy je však na vině prosté nedorozumění a nedostatek komunikace. “Myslela jsem si, že jsme se úplně rozešli,” popsala jedna žena. “On si myslel, že si dáváme jen pauzu a nebudeme se vídat s jinými lidmi. Představte si jeho šok, když jsem najednou začala chodit s někým novým. Takže jsem ho nepodvedla úmyslně, ale stejně se kvůli tomu cítím absolutně hrozně,” přiznala.

[totalpoll id=”317920″]

Články - další články

Doporučujeme