Lucie Bílá: V Arakainu se mi nejdřív vysmáli. První kytaru jsem si koupila za Becherovku

4. března 2020·Články·Karolína Stránská

Hostem Frekvence 1 byla zpěvačka Lucie Bílá. Jak vzpomíná na své pěvecké začátky? Co mohla udělat při výchově syna Filipa jinak? I o tom byla řeč.

Sociální sítě jako zpěvačka potřebuji

Jako většina celebrit i Lucie Bílá je přítomná na sociálních sítích. Opustila by je někdy? “Závidím svému synovi, který vůbec nemá sociální sítě. Sám říká, že to nepotřebuje. Já to potřebuji, je to forma komunikace s fanoušky. Zpěvačka ve mně potřebuje mluvit a sdělovat věci.”

Je něco, co by ve výchově syna udělala jinak? “Mohla jsem nějaké věci určitě udělat jinak. Filip sám mi řekl: ‘Maminko jediné, co jsi pro mě mohla udělat, že bys před spaním vyhodila elektřinu. Vždycky, když jsi šla spát, já jsem si hned pustil televizi.’ On se nepotřebuje svěřovat. Nevím, jestli jsem ho nevyplašila tím, že nemám žádnou anonymitu,” dodává zpěvačka.

“Jednou mi řekl ‘maminko miluji tě, nechám si tě vytetovat na rameno, ale už o mně nemluv’. Respektuji to, není každý zvědavý na to, co já žiji.”

Neposlušné tenisky jsou mým dudlíkem

Považuje zpěvačka za svůj největší hit Neposlušné tenisky z 80. let? “Nikdo by se neměl stydět za svůj dudlík, ale já ho do společnosti netahám. Hit Neposlušné tenisky jsem zpívala, když jsem spolupracovala s Petrem Hannigem. Upozornily na to, že se někde narodila nějaká zpěvačka, považuji se ale spíš za porevoluční dítě, takže pro mě jsou klíčovější spíš Ave Maria a Láska je láska.”

“Písnička Trouba je hit jako blázen, kdykoliv jsme to ale zkusili hrát, byla to hrozná nuda. Ono je to vtipné s tím klipem, ale na jevišti to tak nevyzní.”

První kytaru jsem si koupila za flašku Becherovky

Pamatuje si ještě na své hudební začátky? “Tajně jsem vystupovala s první kapelou, byl to rock’n’roll, což mi vůbec nešlo, jsem totiž nerytmická a vyhovuje mi tak Jsi můj pán. Kytaru jsem si koupila za flašku Becherovky. Zjistila jsem, že mě hraní na nástroj ruší, potřebovala jsem zpívat.”

Lucii Bílou nevzali na konzervatoř. Jak to tenkrát ovlivnilo její rozhodování? “Na dráhu švadleny jsem se dala, protože mě to bavilo. Pomohlo mi, že mě nevzali na konzervatoř. Pamatuji si, když mi přišel dopis s tím, že mě neberou, seděla jsem na hrušce, bratr křičel, ať neskáču. Hezkými věcmi se ale člověk v životě nic nenaučí”

Zpěvačka se ve volném čase ráda baví vyráběním z korálků. Doma bydlí s mnoha domácími mazlíčky, ale, jak sama přiznala, jejím nejoblíbenější domácím zvířátkem je přítel Radek.

Články - další články

Doporučujeme