Drhnutí nechte minulosti: Maminka sdílela úžasný tip na připečené hrnce

7. března 2020·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Mums Who Clean

Když přijde na mytí nádobí, není nic horšího, než připečené hrnce. Úplná noční můra je potom hrnec či rendlík, na němž ulpěla spálená rýže. Právě s touhle potíží bojovala jedna maminka, která na internetu poprosila další ženy o radu. A jedna přišla s geniálním tipem!

Připečená rýže umí být pěkné zlo. Když se máma několika dětí chystala pustit se do drhnutí, zkusila se proto nejprve zeptat na internetu, zda nějaká jiná hospodyňka nezná efektivní trik, který by jí práci usnadnil. Vybrala si k tomu facebookovou skupinu pro ženy v domácnosti Mums Who Clean (Mámy, které uklízí).

Rychle se jí dostalo celé řady odpovědí, jedna z nich však zaujala její pozornost nejvíce. Podle maminky, která tip zveřejnila, totiž metoda neobsahovala vůbec žádné drhnutí.

“Vložte tabletu do myčky na dno hrnce a přelijte ji vařící vodou. Nechce odležet přes noc a nebudete muset vůbec drhnout,” poradila jedna z diskutujících.

Ukázalo se, že metoda s tabletou do myčky má příznivců více. Podobný tip totiž sdílely i další ženy, některé ani neuváděly, že je nádobí potřeba nechat odležet přes noc. Žena s připečeným hrncem se je proto rozhodla následovat a trik vyzkoušela v praxi.

“Tableta do myčky s horkou vodou to zvládly. Úplně bez drhnutí! Díky, mámy,” poděkovala posléze žena, která se pochlubila zářivě čistým hrncem.

Články - další články

Doporučujeme