Manželka policisty zodpovědného za smrt George Floyda požádala o rozvod

2. června 2020·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Darnella Frazier/Facebook/Ramsey County Sheriff’s Office

Celými Spojenými státy v současnosti hýbe řada protestů, které odstartovala smrt afroameričana George Floyda následkem policejní brutality. Policista Derek Chauvin, který je za jeho skon zodpovědný, byl od policie propuštěn a čelí nyní obvinění z vraždy. Na stranu demonstrantů se přitom připojila i jeho manželka. Kellie Chauvin požádala o rozvod a tvrdí, že ji čin jejího manžela naprosto šokoval. 

Situace ve Spojených státech je v současnosti pořádně vyhrocená. Po celém území zuří protesty, na některých místech dokonce nepokoje zahrnující zapalování budov, rabování a demolování policejních aut.

Celou situaci odstartoval případ nemístné policejní brutality, při kterém zbytečně zemřel zdravý člověk. Při zatýkání šestačtyřicetiletého George Floyda, který měl při placení použít falešnou dvacetidolarovou bankovku, mu totiž policista Derek Chauvin namísto ramene, jak je běžné, zaklekl krk. Nedbal ani stížnosti spoutaného muže, že nemůže dýchat a že ho to bolí. Floyd upadl do bezvědomí a o něco později byl prohlášen za mrtvého.

Naprosto bezohledné chování policisty neschvaluje ani jeho manželka. “Dnes večer jsem mluvil s Kellie Chauvin a její rodinou. Požádala o rozvod jejího manželství s Derekem Chauvinem,” oznámil ženin právník americkým médiím.

“Třebaže paní Chauvin nemá ze současného manželství žádné děti, žádá všechny, aby respektovali soukromí a bezpečí její, jejích dětí, jejích starších rodičů a dalších příbuzných v těchto těžkých časech,” uvedl právní zástupce.

Kellie Chauvin je podle právníka naprosto zdrcená. “Její sympatie a soucit směřují k rodině George Floyda,” uvedl muž.

Články - další články

Doporučujeme