Milenci hodili vzkaz v láhvi do moře. Za pár týdnů se dočkali dojemné odpovědi

20. prosince 2019·Články·Redakce

Facebook/ Wael al-Soltan

Muž se chtěl zrelaxovat při své oblíbené činnosti, vzal prut a vyrazil na ryby. Z moře ale vylovil předmět, který ho na první pohled upoutal.

Bethany Wright (22) byla se svý přítelem v Řecku, pro letní dovolenou si vybrali ostrov Rhodos. Poslední den je napadlo napsat dopis a poslat ho po moři do světa. Nepočítali ale s tím, že se jejich poklad tak brzy najde.

Pro rybáře z Palestiny Waela al-Soltana to zpočátku bylo zklamání, chtěl si zarybařit a vytáhl spíš pohádkovou zlatou rybku než dobrou večeři. Láhev otevřel a četl:

“Ahoj, děkujeme za vytáhnutí dopisu z moře. Za odměnu posíláme zázračné květiny. Právě jsme na dovolené na Rhodosu a rádi bychom věděli, kam se naše láhev dostala – i kdyby to měla být jen sousední pláž.” Dále byl uveden email, Soltan proto dvojici kontaktoval.

 

Když si Bethany e-mail přečetla, byla velmi překvapená a dojatá. Pro nálezce to ale byl hodně zvláštní zážitek. Jako obyvatel pásma Gazy mu tento objev připomněl, že svoboda má pro něj zcela jiný význam než pro zamilovanou dvojici. Láhev, která procestovala tisíce kilometrů, je na tom lépe, než rybáři na tomto místě, kteří nemůžou jet pomalu ani za hranice. Soltan doufá, že jednou bude tak volný a svobodný, jako dopis, který k němu přicestoval, uvádí u zveřejněného příběhu na svém Facebooku.

Články - další články

Doporučujeme