Mladý muž se rozhodl nepít kávu a alkohol. Už to budou dva roky a změny jsou obrovské

24. února 2020·Články·Redakce

Instagram/vanschneider

Dokážete si představit den bez kávy? A týden? A co měsíc, nebo dokonce rok? Dát si sladkou tečku po obědě bez kofeinového hrnku? Pro většinu z nás nepředstavitelné. A co kdybyste navíc měli vynechat i alkohol? Ano, úplně. Jeden mladý muž to zkusil. A výsledky jsou ohromující.

Tobias Van Schneider se rozhodl experimentovat. Je mu 31 let a žije v New Yorku, pracuje jako kreativec. Jeho pokus spočíval v tom, že chtěl zjistit, co to udělá s jeho tělem, když vynechá kávu a alkohol na měsíc. Jednou za čas jsou podobná rozhodnutí běžná i v našem okolí, detoxu se tedy není třeba divit. On u toho ale zůstal celé dva roky. A pokračuje!

Tobias dříve neuměl pracovat bez kofeinu a jedna nebo dvě sklenky vína s přáteli byly jeho chvílemi odreagování. Po měsíci bez svých dvou drog si ale řekl, že je to málo na to, aby viděl nějaké výsledky a pokračoval dál. Jeho experiment trvá stále a sám neví, zda vůbec někdy skončí. Jaké změny vypozoroval? V článku pro web Pocket se rozhodl podělit o výsledky svého experimentu. Za krátkou dobu se jeho článek stal nejčtenějším a tisíce lidí ho už stačilo sdílet.

Bez kávy Tobiasovo tělo chvíli protestovalo. “Byl jsem mnohem nervóznější při různých důležitých setkáních, když jsem pil kávu. Trávení bylo také velmi problematické. Dnes si místo ní dávám poemrančovou šťávu a je po problému. Cítím se lépe, lehčí a výkonnější,” říká mladý muž. Organismu trvalo několik měsíců, než si zvykl na absenci alkoholu. “Ráno jsem pak ale začal vstávat odpočinutější, spánek se prohloubil a zkvalitnil, žádná únava během dne. Přátelé si všimli, že vypadám celkově lépe. Pleť, vlasy, oči. Jsem odpočinutý. Navíc jsem už ušetřil neskutečou sumu, kterou bych jinak za alkohol a kávu utratil,” dodává Tobias. Nezkusíte to také?

Články - další články

Doporučujeme