Modelka odmítá randit s muži, kteří za ni v restauraci nezaplatí. O peníze přitom prý nejde

19. října 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Peta Serras / Facebook

Ačkoli ještě nějaký čas nazpátek bylo poměrně běžné, že útratu na schůzce zaplatil za oba dva muž, dnes už často platí páry napůl a řada žen nemá problém zaplatit společný účet sama. Britská autorka a modelka Peta Serras by však na něco takového nikdy nepřistoupila. S muži, kteří by za ni nezaplatili, by na druhou schůzku už nikdy nešla. A o peníze prý přitom vůbec nejde.

I když v dnešní době již většina dam nepožaduje, aby za ně účty na schůzkách platili muži, některé ženy si stále rozdělený účet nedovedou ani představit. Britská publicistka a modelka Peta Serras je rozhodně jednou z těch druhých. Na internetu se přiznala, že s mužem, který by za ni účet nezaplatil, by nikdy na druhé rande nešla.

“Řeknu to naplno – muži, kteří na rande dělí účet, jsou blbečci,” nazvala jeden ze svých příspěvků. Své fanoušky přitom překvapila tvrzením, že o peníze přitom vůbec nejde.

“Rozdělení účtů na rande zavádí precedent pro vztah, kdy je všechno děleno přesně na půl. Znamená to, že bychom si měli vést měsíční záznamy a dokumentovat, když v sexu uděláme něco pro svého partnera nebo jak moc mu toho dáváme emocionálně, abychom se ujistili, že jste si vždycky kvit?” ptá se Serras.

Tento přístup v ní podle jejích slov vyvolal jeden z mužů, se kterými se v minulosti scházela. Ačkoli bral o hodně víc, než ona, pokaždé očekával, že za sebe Peta svou útratu zaplatí. Té podle všeho nevadí pokrývat vlastní náklady. Co jí ale vadilo, bylo přísné dělení všeho napůl, třebaže ona musela dlouho dojíždět, protože bydlela až za městem. Poslední kapka podle modelky přišla poté, co za oním mužem jela 40 minut, jen aby ji o chvíli později požádal o drobné za kávu.

“Lidé mi v téhle oblasti často nerozumí a považují mne za zlatokopku nebo rozmazlenou princeznu, ale ve skutečnosti tady nejde o peníze jako takové. Je to o tom, co ty peníze představují,” vyjádřila svůj postoj.

“Věřím, že se stále můžete považovat za feministku a přijmout od někoho pozvání na dobré jídlo. A naopak, můžete být feministkou a někomu jídlo zaplatit,” napsala.

[totalpoll id=”332606″]

Články - další články

Doporučujeme