Muž bojoval šest týdnů s koronavirem. Jeho tělo se změnilo k nepoznání

22. května 2020·Články·Karolína Stránská

Zdravotní bratr Mike Schultz (43) ze San Francisca sdílel nedávno na sociální síti poměrně děsivou fotku, která ukazuje, co je schopný koronavirus udělat s lidským tělem během šesti týdnů. Snímek ukazuje na jedné straně velkého, svalnatého muže, na straně druhé jeho stín.

Schultz se rozhodl podělit se sledujícími na Instagramu o svou zkušenost s nemocí a detailně popsal její průběh. “Chtěl jsem všem ukázat, jak špatně se na vás může podepsat šest týdnů na plicním ventilátoru a dalších různých hadičkách. Více než osm týdnů jsem byl odříznut od své rodiny a přátel. Každý den ale sílím a pracují na zvýšení kapacity mých plic. Plánuji se dostat do formy, ve které jsem dřív byl, zdravějšími metodami. Možná dokonce začnu dělat kardio,” uvedl muž.

Na rozdíl od tisíců jiných je však Schultz na cestě k úplnému uzdravení. “Po 57 dnech v nemocnici a rehabilitaci, co jsem nemohl přijímat žádné návštěvy, jdu konečně domů,” napsal 15. května. “Plánuji pokračovat v uzdravování s mým přítelem Joshem po boku. Je to můj strážný anděl, který se na mě několikrát denně v nemocnici ptal a dohlížel na to, aby o mě bylo postaráno,” dodává.

 

Články - další články

Doporučujeme