Nadával svému psovi, a tak mu soud zakázal chování domácích mazlíčků

18. listopadu 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Foto: Shutterstock.com)

Britský soud zakázal mladému muži chov domácích mazlíčku potom, co slovně týral svého psa. Usvědčily ho záznamy, kde na fenku rotvajlera Lulu sprostě křičí a nadává. Ochránci zvířat, tak slaví, že spravedlnost nebyla slepá. O případu informoval Daily Mail.

Případ se dostal před soud, díky charitativní organizaci, která se zaměřuje na boj proti týrání zvířat RSCPA – Královská společnost pro prevenci týrání zvířat. Získali totiž zvukové záznamy, na kterých Joshua Ponsford (23) křičí a sprostě nadává mladé fence Lulu. Soud mu tak následně zakázal chov jakýkoliv domácích mazlíčků.

Během jednoho záznamu, který měl 59 sekund, bylo slyšet muže, který říkal: “Okamžitě si lehni do té pos*ané postele, ty špinavý vořechu,” uvedl Daily Mail. V dalších záznamech pak psovi vyhrožuje zmlácením. Joshua tvrdí, že na fenku nikdy ruku nevztáhl. Na nahrávkách je ale zřejmý opak, kdy pes strachy kňučí, štěká a dokonce jsou slyšet i rány.

Veterinář později uvedl, že Lulu utrpěla trauma. “Je všeobecně známo, že psi reagují na tón hlasu a hlasitost, jsou vůči těmto signálům velmi vnímaví, a když jsou v takovém prostředí dlouhodobě, může to u nich způsobit trauma,” uvedl David Martin podle Novinky.cz. V současnosti je fenka v bezpečí útulku organizace RSPCA. Bude jí ale dlouho trvat, než najde zase důvěru k novým, milujícím majitelům.

 

Články - další články

Doporučujeme