Návod na nejlepší profilovou fotku. Vlasy do culíku, natočit hlavu a vycenit zuby, radí odborníci

24. února 2020·Články·Redakce

shutterstock

Nejžádanější fotky žen vzniknou, když si stáhnou vlasy do culíku vysoko na temeni hlavy, ukážou zuby a hlavu pootočí trochu do strany. Muži by naopak měli zuby schovat. Jako nejatraktivnější hodnotí obě pohlaví snímky pořízené během sportování a nebo při nočních procházkách. Nejhůře dopadly fotografie s filtrem Snapchat.

Vybrat perfektní profilovku, to je někdy peklo. I když snímek proženeme pěti filtry, není to ono. Naopak. Příliš umělého dotváření ji často škodí. Nehledě na to, že na ulici nás pak málokdo pozná.

Vědci v New Yorku analyzovali fotky respondentů, aby zjistili, které profilové fotky u nich vítězí. Mezi tisícem fotografií byly vždy jednotlivé znaky, které vědci sledovali. Muži bodovali ve sportovním prostředí. Mužům se zase líbila spontánnost snímků a takové fotografie, které postrádaly úpravy.

Velkým hitem jsou stále černobílé fotografie. U mužů zvítězily ženy s culíkem, s hlavou pootočenou mírně do strany a s milým úsměvem, při kterém byly vidět i zuby. Muži se ženám líbili nejvíce tehdy, když do objektivu hleděli zpříma a bez “zubatého” usmání. Příště tedy méně filtrů a více úsměvu pro všechny!

Články - další články

Doporučujeme