Nemocného muže odpojili od dýchacích přístrojů. Přesto se zázračně uzdravil

7. ledna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Preston Marr/facebook

S umírajícím 61letým mužem se přišla do nemocnice rozloučit jeho rodina, která rozhodla, že jej odpojí od přístrojů, které ho měly udržovat při životě. Poté se však mužův stav začal lepšit do té míry, že nakonec opustil nemocnici.

T. Scott Marr byl 12. prosince převezen do nemocnice poté, co jej jeho rodina našla nehybně ležet na posteli. Po příjezdu do nemocnice byl okamžitě přemístěn na jednotku intenzivní péče, kde byl napojen na dýchací přístroje.

Během dne se jeho stav ani trochu nezlepšil. Lékaři se obávali, že má nádor na mozku. “V tomto případě jsme se vskutku obávali, protože se jednalo o nevratný proces a směřovalo to k mozkové smrti,” uvedla pro agenturu AP lékařka Rebecca Runge.

Rodina tak čelila kruté realitě: Scott Marr se už nejspíš nikdy neprobere. “Vždycky říkával, že nás nikdy nechce vidět u nemocničního lůžka nebo v hospici,” uvedla dcera Marrova dcera Preston. “Řekli nám, že u něj nastane mozková smrt, proto jsme se šli s ním před odpojením od přístrojů rozloučit. Všechny monitory byly vypnuté a my čekali po jeho boku,” rozvedla Preston.

Po jejich odchodu se však stalo něco, s čím nikdo nepočítal. 61letý muž stále sám od sebe dýchal, a to i následující ráno, kdy se za ním opět stavily jeho děti. “Požádala jsem ho, aby pohnul palci, a on pomalu pohnul palci. Poté jsem ho požádala, aby zatřepotal prsty u nohou, a on to udělal,” řekla Preston.

Doktoři proto udělali další testy, které potvrdily, že Scott Marr trpí vzácným onemocněním zvaným syndrom reverzibilní encefalopatie. “Převážně je syndrom způsobený vysokým krevním tlakem, ale způsobit jej může mnoho věcí,” vysvětlila doktorka Runge. Takový otok, jaký měl Marr, není pro pacienty s tímto syndromem typický, proto jako diagnózu určili lékaři mrtvici.

Marr děkuje za vyléčení i své víře. “Nechci z toho dělat nějakou náboženskou událost, ale něco vám řeknu: Bylo to něco jako zázrak,” shrnul uzdravený Marr.

Články - další články

Doporučujeme