Neskutečné! V hracím automatu mohou zájemci kromě hraček získat i živá zvířata

14. května 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: twitter.com/PetPlot

Na internetu se objevilo video pocházející z Číny, kterému aktivisté a všem bojujícím za práva zvířat nemohou uvěřit. V hracím automatu, v němž si lze pomocí ramena ulovit cenu, nejčastěji v podobě hračky, totiž byli živí psi. Informoval o tom server deníku Daily Mirror.

Video sdílel na sociální síti biolog Daniel Schneider. Ten serveru Daily Mirror prozradil, že mu záznam někdo poslal. Těžko uvěřitelné záběry ukazují muže, který stojí u výherního automatu, kde si lze za pomoci ramene vytáhnout jakoukoli cenu. V hrací bedně však kromě hraček byli i živí psi. Jednoho z nich nakonec výherce dostane ven a “trofejí” se chlubí.  

Ze záběrů, které s největší pravděpodobností pochází z Číny, byla zděšená i ředitelka největší neziskové organizace bojující za práva zvířat na světě (PETA, pozn. red.) Lisa Allen. “Zvířata nejsou hračky na jedno použití. PETA apeluje na čínské úřady, aby se na video podívaly. Jestli se totiž jedná o opravdu živé psy, pak je to otázka života a smrti,” uvedla Lisa Allen, podle které mohou psi nýt v pouťovém automatu zraněni, popřípadě jim hrozí dehydratace a vyhladovění.   

V Číně je podle Allen běžnou praxí, že lidé mohou v podobných automatech “vyhrát” i želvy nebo kraby. V roce 2017 čínská televize dokonce uvedla, že v automatech byly i živé kočky.

Články - další články

Doporučujeme