Neznámý tyran nasazuje holubům malé kloboučky. Ochránci jim je sundavají

10. prosince 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto FOX TV; Facebook

Obyvatele amerického Las Vegas nedávno šokovalo zjištění, že někteří místní holubi létají po městě v malých kovbojských kloboucích. Bohužel je více než jasné, že za podivným módním trendem nestojí opeřenci sami, nýbrž nějaký bezohledný vtipálek. Ochránci zvířat holuby postupně odchytávají a kloboučky jim z hlav opatrně sundavají. 

Jako první natočil vymóděné lasvegaské holuby muž jménem Robert Lee. Jak to tak bývá, se svým nevšedním úlovkem se nezapomněl pochlubit na sociálních sítích.

“Viděl jsem něco červeného na hlavách holubů, tak jsem se na ně podíval,” uvedl Lee v rozhovoru pro televizi Fox. Když zjistil, že jde o malé kloboučky, jako jediné vysvětlení ho prý napadlo, že do města dorazilo rodeo.

Tiny Cowboy Hat Wearing Pigeon Near Trop & Maryland

The Vegas cowboy pigeons are real.?: @kassandraqueenn/twitter

Zveřejnil(a) Las Vegas Locally dne Pondělí 9. prosince 2019

Ačkoli ale mohou ptáci v kloboucích vypadat na první pohled docela roztomile, ve skutečnosti jsou pro ně tyto módní doplňky velmi nebezpečné. Holubi totiž nemají šedé zbarvení jen tak pro nic za nic a pronikavá červená na ně může snadno upozornit dravce.

Pokrývky hlavy mohou také pozměnit jejich letové schopnosti. Navíc už jen samotný fakt, že jsou klobouky přidělané tak napevno, že ptákům drží i za letu, vzbuzuje podezření, že zřejmě nejsou připevněny nijak šetrně.

Ochránci zvířat tak mají plné ruce práce. Žádají veřejnost, aby se na ně obrátila, kdykoli spatří holuba s kloboukem. Oni ho pak musí ohleduplně odchytit a červený kovbojský klobouček mu opatrně sundat.

 

Články - další články

Doporučujeme