POČASÍ: Meteorologové varují před silnými bouřkami z horka! Hrozí v 10 krajích

29. května 2017·Články·Redakce

shutterstock

V pondělí se na některých místech v České republice mohou teploty vyšplhat až k 32 °C. Meteorologové varují nejen před vysokými teplotami, ale i silnými bouřkami.

Meteorologové z ČHMÚ vydali výstrahu, která platí od pondělí 13:00 až do úterý 22:00. Výstraha platí pro Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Praha, Středočeský kraj a Ústecký kraj.

“Ze západní do střední Evropy bude postupovat studená fronta. Před ní k nám vrcholí příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu,” uvedli meteorologové. Současně upozornili na to, že v Česku je i extrémně podprůměrný stav celkového množství ozonu, a tím i vysoký UV index.

V souvislosti s očekávanými bouřkami zmínili možnost ojedinělého zatopení níže položených míst a sklepů a nebezpečí úrazu předměty, které se uvolní ve větru. Hrozí i zásah bleskem.

Tropické teploty se na českém území udrží do úterý. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 29 až 33 °C. Bouřky pak přinesou mírné ochlazení. Ve středu čekejte nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihovýchodě až 28 °C.Od čtvrtka se denní teploty budou pohybovat na příjemných 22 až 26 °C. Čekejte skoro jasno až polojasno.

 

Články - další články

Doporučujeme