Pohřeb Jiřího Menzla proběhl. Manželka tak splnila jeho poslední přání

15. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Filmový a divadelní režisér Jiří Menzel. (Foto: ČTK)

Režisér Jiří Menzel (+82) si veřejný pohřeb nepřál. Manželka Olga Menzelová (42) mu jeho poslední přání splnila. Pohřeb se uskutečnil rychle a v soukromí.

“Pohřeb proběhl velmi rychle,” sdělila serveru Expres.cz Olga. Reagovala tak na výtky některých fanoušků, kterým se nelíbilo její rozhodnutí uspořádat v pátek pietní akt. Ten sice stále v plánu je, ale v Rudolfinu nebude vystavena rakev s ostatky, tudíž to nebude klasický pohřeb. “Přijde mi, že lidé neumí číst a myslí si, že neplním Jirkovo poslední přání. Jasně píšu, že si Jirka nepřál pohřeb. Tohle je rozloučení, aby lidé měli možnost si to v sobě ukončit. Není to proti jeho vůli. Nebudou tam ostatky ani rakev. To, co jsem slíbila, splním,“ podotkla manželka Expres.cz.

Manželka potvrdila, že by se v pátek měla na aktu objevit. “Do Rudolfina určitě půjdu. Až na poslední chvíli se ale rozhodnu, jestli půjdu na koncert a zda půjdu s Aničkou, nebo bez,”řekla Menzelová. S odchodem manžela se ještě nesmířila a na několik dní dokonce opustila Prahu, aby nabrala síly. “Člověk to nějak sám složitě snáší, ale to okolí to dělá horší. Musím se s tím smířit sama. Nebrala jsem telefony ani na zprávy neodpovídám. Je toho hrozně moc. Každý mě uhání. Já nevím, co bych teď měla co komu říkat,” dodala.

Lidé se mohou v pátek od 10 do 18 hodin, naposledy rozloučit s oscarovým režisérem Jiřím Menzelem v pražském Rudolfinu. Ve foyer bude také podpisová kniha a zájemci na legendu filmového plátna mohou zavzpomínat prostřednictvím výstavy Rozmarného léta, která bude nainstalována před budovou Rudolfina.

Články - další články

Doporučujeme