Policisté poklekli před demonstranty. Krásné gesto dojalo svět

3. června 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: FayettevillePD/Twitter

Po zabití George Floyda během zatýkání se mezi lidmi po celých Spojených státech vzedmula vlna protestů proti rasismu a policejní brutalitě. Na mnoha místech demonstranti zapalovali policejní auta a došlo i k násilným střetům mezi některými protestujícími a policií. Někteří policisté ale naopak s demonstranty souhlasí. Ti v Severní Dakotě před nimi dokonce poklekli na kolena. 

Smrt George Floyda následkem policejní brutality odstartovala protesty a nepokoje po celých spojených státech. K demonstracím se postupně přidávají i lidé v dalších a dalších zemích a informace o protestech zaplavují média po celém světě.

Floydova smrt zdaleka nebyla prvním případem svého druhu. Mnohým lidem proto došla trpělivost a zdá se, že v současnosti nemohou americké policii přijít na jméno. Někteří policisté ale navzdory tomu protesty proti rasismu a policejní brutalitě vítají a s demonstranty souhlasí.

V pondělí 1. června se dokonce 60 policistů odhodlalo ke kroku, který mnohé šokoval a mnohé dojal až k slzám. Členové policejního oddělení z Faytteville v Severní Karolíně při střetu s demonstranty na 30 vteřin poklekli na kolena a vyjádřili tak svůj respekt.

Záběry dojemného gesta sdílelo policejní oddělení na svém oficiálním Twitterovém účtu. “Jako projev toho, že rozumíme bolesti naší komunity i národa, i touze po rovnosti, policejní oddělení ve Faytteville pokleklo, abychom ukázali, že také stojíme o spravedlnost pro každého. Jsme odhodlaní naslouchat a jednat s každým s důstojností a respektem,” stálo v komentáři.

 

Články - další články

Doporučujeme