Štastné ženě vyšel pozitivní těhotenský test. Na ultrazvuku přišla ledová sprcha

15. prosince 2019·Články·Redakce

Facebook/ Siobhan McFarlane

Mladý pár velmi toužil stát se znovu rodiči, druhé dítě chtěli tak moc, že když se na těhotenském testu ukázaly dvě čárky, splnil se jim sen a jen čekali na potvrzení lékařů. Tam ale přišlo obrovské zklamání. V děloze mladé maminky rostl nádor.

Siobhan (26) si velmi přála sourozence pro svého téměř dvouletého syna Jamese. Po pozitivním těhotenském testu čekala tři měsíce, než šla k lékaři. Během té doby měla nepříjemné nevolnosti a to jediné, co mohla pozřít, bylo mléko. Protože jsou tyto problémy obvyklé, nestrachovala se a čekala na prohlídku.

Na ultrazvuku ale miminko vidět nebylo. Gynekolog jí řekl, že ho to mrzí, ale že vajíčko je sice oplodněné, ovšem embryo se nevyvíjí a v děloze se tvoří abnormální buňky. Většinou dojde ke spontánnímu potratu. Může se však stát, že se z původní domněnce o těhotenství stane rakovina, což se v případě Siobhan potvrdilo. Jde o tzv. molární těhotenství.

Po odstranění nádoru musela zoufalá žena podstoupit chemoterapii, která trvala pět měsíců aby došlo k úplnému zničení buněk, které v jejím těle zůstaly. Siobhan se o svém zážitku rozhodla promluvit, aby se diagnóza molárního těhotenství dostala do povědomí co největšího počtu lidí. Vytvořila také stránku JustGriving na podporu  léčby rakoviny.

Články - další články

Doporučujeme