Střet cyklisty a lvice: Trefili ji do zadku, jen se bránila, tvrdí majitel

14. června 2018·Články·Karolína Stránská

Policisté nadále zjišťují okolnosti nedělního kontaktu cyklisty se lvicí. K události došlo v neděli kolem třetí odpoledne u obce Zděchov, kdy se osmatřicetiletý cyklista ze Vsetína blížil k obci po lesní cestě. Zde byl na procházce s připoutanou lvicí i třiatřicetiletý muž ze Vsetínska. Došlo ke kontaktu lvice a projíždějícího cyklisty, kdy cyklista následně vyhledal ošetření.

„Vzal jsem mladou lvici ven z výběhu, šel jsem schválně pryč z obce, abych se s nikým nestřetl. Ale ani to nestačilo. A bohužel došlo, k čemu došlo. Jeli dva, vyhnuli se nám tak těsně, že mladou zasáhli do zadku. Malá se bohužel reflexivně otočila a shodila ho z kola. Cítila se napadená,“ vypověděl majitel lvice Michal Prášek pro Novinky.cz.

Majitel dále uvedl, že s mu dařilo 72-kilovou lvici držet u sebe. Měl ji na ruce na vodítku. Vyjádřil obavy o to, co budou psát média. S dospělým lvem by prý na procházku nevyrazil, lvice Ljuva je ale mládě a v tomto věku není agresivní.

Před rokem chtěli pracovníci vsetínských technických služeb z rozhodnutí stavebního úřadu odstranit oplocený výběh pro lva. Muž však přes výzvu policistů na pozemek nikoho nepustil. Lva přivezl do obce předloni, na pozemcích své rodiny postavil bez povolení kotec s oploceným výběhem.

Starosta obce Tomáš Kocourek ČTK řekl, že muž s připoutanou lvicí chodí na procházky běžně. Podle starosty jde o patovou situaci. “Samozřejmě lidé volají a stěžují si,” uvedl.

Články - další články

Doporučujeme