Takhle vypadá realita. Maminka ukázala nepořádek na protest proti dokonalým domovům na sociálních sítích

28. února 2020·Články·Barbora Pisingerová

Na sociálních sítích se každý z nás prezentuje co nejlépe. Vidíme tam pouze obrázky naklizených domovů, upravených lidí a všichni jsou šťastní a spokojení. To ale může způsobit zkreslený pohled na realitu. Právě proti tomu se rozhodla zasáhnout maminka Caroline Eyles, která neváhala zveřejnit vlastní nepořádek. "Nebojte, nejste v tom sami," vzkazuje ostatním. 

Sociální sítě přináší řadu výhod, s nimi ale i množství nových problémů. Jedním z nich může být například přehnané porovnávání sebe sama s ostatními podle příliš přísných měřítek. Díky internetu snadno podlehneme iluzi, že všichni vypadají lépe, než my, mají zajímavější práci, víc peněz a krásný domov. Realita taková mnohdy nebývá, to už ale na svých monitorech a displejích nevidíme.

Tento tlak hodně působí zejména na mladé lidi, nevyhnou se mu ale ani rodiče. Při výchově dětí totiž občas o nějaký ten nepořádek nebo chaos nouze není, na internetu ale vidíme jen rozesmáté a čisté děti našich známých. Leckdo se pak může snadno cítit jako špatný rodič, že všechno tak dokonale nezvládá.

Caroline Eyles se rozhodla právě proti tomuhle vystoupit. Na internetu vystavila fotografie svého domova plného nepořádku. Její malý syn má totiž pololetní prázdniny, a má proto o to více času vymýšlet lumpárny. Caroline se za stav své domácnosti nestydí.

“Rodičovství není jednoduché, je to pěkná dřina. Miluju je celým srdcem, ale je to ta nejtěžší práce na světě. Pololetí změní zajetý režim,” uvedla Caroline pro server Metro.

“Někdy musíte prostě ten chaos ignorovat a vlézt zpátky do postele s teplým čajem, abyste se svým psem, kočkou a dítětem podívali na pohádku,” napsala v příspěvku. “Milostivý bože, dej mi sílu uklidit můj dům, až bude nejmladší ve školce,” dodala.

Články - další články

Doporučujeme