Tisíce lidí plánují barbeque vedle domu veganky, která zažalovala sousedy kvůli masu

5. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Sousedský spor mezi dvěma domácnostmi v australském Perthu se nedávno dostal do médií všude po světě. Žena, která vyznává veganský životní styl, totiž zažalovala své sousedy kvůli pachu grilovaného masa. Nemohla prý kvůli němu využívat svou zahradu. Případ si získal pozornost veřejnosti a více než dva tisíce lidí nyní plánuje v okolí ženina domu uspořádat barbeque. 

Nedávno jsme vás informovali o případu ženy, jejíž sousedský spor se dostal až před soud. Cilla Carden se rozhodla zažalovat své sousedy kvůli údajnému zlomyslnému grilování. Vegnka je totiž přesvědčená, že ji rodina souseda úmyslně šikanuje pachem grilovaného masa, kvůli kterému ona nemůže používat vlastní zahradu.

Žena nakonec spor prohrála, je však připravena ho hnát až k Nejvyššímu australskému soudu. Její soused Toan Vu nařčení odmítá. Celou dobu se prý snažil zachovat se ženou mír a gril ze svého dvorku již prý odstranil. Případ, který pronikl i do médií po celém světě, zaujal řadu lidí. Mnoho z nich s mužem a jeho rodinou soucítilo a rozhodlo se vyrazit mu na pomoc. A rozhodli se to udělat stylově skrze grilování.

Na Facebooku vznikla událost naplánovaná na adrese Carden na neděli 19. října ve tři odpoledne. Ke hromadnému barbeque se připojilo již více než 2 300 lidí a jejich počet nadále roste. Přes 6 200 dalších navíc odkliklo, že je událost  s názvem Společné barbeque pro Cillu Carden (Community BBQ for Cilla Carden) zajímá. “Nenechte Cillu zničit starou dobrou australskou tradici,” vyzývají organizátoři v popisku.

Záležitostí se v současnosti již prý zabývá ženin právník. Carden, která se živí jako masérka, podle něj nemá nic proti lidem, kteří grilují, a nemá ani nic proti grilování jako takovému. Vadí jí prý pouze chování sousední rodiny.

Články - další články

Doporučujeme