Veganka zažalovala své sousedy, vadil jí pach grilovaného masa

4. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto 9News

Australské soudy se v současnosti zabývají nevšedním případem. Žena, která vyznává veganský životní styl totiž zažalovala své sousedy kvůli grilování masa a ryb. Pach barbeque se totiž rozšířil i na její zahradu, což žena nemohla vystát. Zlomyslným grilováním jí tak prý úmyslně bránili v užívání jejího vlastního pozemku.

Sousedské vztahy mohou být někdy skutečně složité. Nezřídka se stává, že mezi vedle sebe žijícími domácnostmi propuknou nejrůznější spory, z nichž některé končí až u soudu. Přesně tak dopadla roztržka mezi ženou jménem Cilla Carden a jejím sousedem Toanem Vu, jeho ženou a dětmi.

Obyvatelku domu se zahradou v hlavním městě Západní Austrálie Perthu rozlítilo, že se na její pozemek šíří vůně grilovaných ryb a barbeque. Pro veganku byl tento pach naprosto odporný a nemohla prý kvůli němu vůbec vkročit na svou zahradu. “Všechno, co cítím, je ryba. Vůbec tam nemůžu jít,” postěžovala si v reportáži kanálu Nine News. Ba co víc, Carden je přesvědčena, že to rodina jejího souseda dělá zcela záměrně, aby jí ztrpčila život.

Carden se nakonec rozhodla celou věc táhnout až k soudu. Právní spor odstartoval na konci roku 2018. Od té doby byla její obvinění zamítnuta pro nedostatek důkazů a podruhé zamítnuta letos v červenci po odvolání k Nejvyššímu soudu Západní Austrálie. Právník ženy tvrdí, že jsou připraveni táhnout případ až před Nejvyšší australský soud, i když je to pro ně extrémní možnost.

Grilované maso však není jedinou věcí, která Carden přivádí k šílenství. V minulosti si stěžovala i na pach cigaret nebo rámus, který sousedovic děti dělají, když na zahradě hrají basketbal. “Bylo to příšerné, nemohla jsem spát,” uvedla žena.

Toan Vu však tvrdí, že rozhodně o žádnou systematickou šikanu nešlo. Celou dobu se prý snaží zachovat mít. Gril ze svého dvorku už prý odstranil a basketbal dětem zakázal.

Články - další články

Doporučujeme