Tragédie! Dítě zemřelo v provizorním inkubátoru. Mohly za to silné žárovky

24. ledna 2019·Články·Lukáš Vaněk

V bolivijské nemocnici došlo k tragickému úmrtí novorozeněte. Dítě, které se předčasně narodilo, se spálilo v provizorním inkubátoru se silnými světly. Případem se zabývá policie.

Miminko se 15leté mamince narodilo ve 32. týdnu, proto bylo zapotřebí jej umístit do inkubátoru. V tu chvíli ale nastal pro personál problém, protože všechny inkubátory byly obsazené.

Zaměstnanci nemocnice Nuestra Senora del Rosario v jižní Bolívii proto improvizovali a umístili předčasně narozené miminko do narychlo vyrobeného inkubátoru pod silná světla. “Bylo nám řečeno, že dítě je nedonošené, proto potřebuje inkubátor. Bohužel však nebyl žádný k dispozici,” uvedla rozrušená matka místním médiím. “Prý nebylo místo ani v jiném blízkém zařízení,” dodala.

Viděla jsem jeho spálenou ručku. Miminko hodně kvílelo. Řekli nám, že za jeho spálení mohou žárovky,” rozvedla matka. Když lékaři objevili, jaká má miminko zranění, okamžitě jej transportovali do jiné nemocnice, kde však měli plný stav. Dítě nakonec nepřežilo.

Kauza okamžitě vrhla světla na aktuální stav bolivijských zdravotních středisek a jejich kvalitu, která je podle mnohým velmi slabá. Případ nyní vyšetřuje policie.

Články - další články

Doporučujeme