Trápí vás v zimě popraskané paty? Pomůže vám aspirin

3. prosince 2017·Články·Redakce

Suchá kůže a bolestivé prasklinky trápí v zimě čím dál více lidí a nejde jen o estetický problém. Zbavit se ho je přitom tak jednoduché. Alkohol nebo aspirin máme doma všichni.

Naše chodidla jsou po celý den pod velkým tlakem a měli bychom se o ně také podle toho starat. Jakmile se kůže vysuší, což je zvlášť v zimním období častější, může dojít k bolestivému praskání, pukání, olupování a nepříjemnému pocitu pálení či svědění. Kdo z nás tohle nezažil. Důvodů může být hned několik – od zdravotních, mezi které patří cukrovka či porucha štítné žlázy, přes špatný výběr bot, nedodržování pitného režimu a nedostatečné hydratace.

První pomoc zajistí škrabka na nohy, hutný krém a teplé ponožky. Máte-li čas, je skvělé zajít jednou za čas k pedikérce, která nohy odborně ošetří, hlavně šetrně odstraní přebytečnou kůži. Je také vhodné vyměnit sprchové gely a pěnu do koupele, je totiž možné, že vaši pokožku přesušuje. Pořiďte si místo těchto výrobků olej do koupele a výživný sprchový gel. Pitný režim je kapitola sama o sobě, vžby byste měli myslet na jeho pravidelnost.

Speciální TIP

  • 10 aspirinů a 250 ml alkoholu (ideálně 70procentního)

Postup je jednoduchý. Aspiriny rozdrťte v misce na jemný prášek, přidejte alkohol a promíchejte. Roztok pak nalejte do skleněné lahve a aspoň dva dny nechte vyluhovat. Směs naneste na plátno nebo gázu, přiložte na popraskaná místa a obalte fólií. Pak už jen v ponožkách skočte do postele a nechte působit do rána. Po sundání stačí nohy opláchnout teplou vodou a natřít hydratačním krémem. Opakujte takto celý týden a uvidíte, že se kůže krásně zregeneruje, poleví pálení a dokonce jde i o prevenci proti křečovým žilám.

Články - další články

Doporučujeme