Tyhle slepice si žijí jako královny. Mrkněte na nejkrásnější kurníky internetu

16. července 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Bored Panda

Někteří lidé se o svá zvířata starají skutečně královsky. Dneska už není žádnou výjimkou, když někdo podstrojuje psovi jako nejdůležitějšímu členovi domácnosti a leckterá kočka si žije lépe než řada lidí. Už jste ale viděli někoho, kdo by rozmazloval svoje slepice? Podívejte se na galerii těch nejvymakanějších kurníků!

Ačkoli některá zvířata nechováme úplně jako domácí mazlíčky, to ještě neznamená, že je nemůžeme mít rádi. Někteří chovatelé jsou toho zářným příkladem. Autoři těchto staveb pro své slepice neváhali vybudovat ty nejluxusnější kurníky, jaké si jen dovedete představit.

Chov slepic je v Česku poměrně oblíbený. Vidina vajec zdarma láká řadu rodin, aby si drůbež na svůj pozemek pořídili. Jejich chov navíc není nijak složitý. Ideální kurník s výběhem by měl být v místě, kde je polostín. Názory na velikost výběhu se různí, podle některých odborníků by měl slepicím poskytovat až 20 či 30 metrů čtverečních k volnému pohybu. Ideálně by v něm také měla růst tráva, kterou slepice mohou oždibovat.

Kurník pak slepice v noci chrání před predátory a poskytuje jim klidné místo, kde mohou sedět na vejcích. Do kurníku nesmí pršet, měl by mít okno a nesmí v něm chybět hřad, na kterém slepice rády nocují. Neodmyslitelnou součástí jsou také hnízda o rozměrech zhruba 30x30x40 cm, ve kterých mohou slepice pohodlně snášet svá vajíčka.

Foto: Bored Panda

Články - další články

Doporučujeme