Učitelka učí předškoláky, jak si správně utírat zadek. Lidé jsou rozděleni na dva tábory

26. října 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj. Twitter / gnuman1979

Nejmenovaná učitelka v americké škole se rozhodla do své výuky začlenit i poněkud netradiční lekci. Své žáčky ve věku českých předškoláků totiž s pomocí balónků učila, jak si správně po velké potřebě utřít pozadí. Někteří lidé jsou přesvědčeni, že podobné kurzy by měly být v každé třídě takto malých dětí, zatímco podle jiných by to mělo zůstat mezi dětmi a rodiči.

Nejmenovaná americká učitelka obletěla internet poté, co se na sociálních sítích objevilo video z její třídy. Krátké záběry dokumentují lekci o tom, jak si mají děti správně po velké potřebě očistit zadek. Učitelka chytře zapojila do hry nafukovací balónky a předškolákům vysvětlila, jak se utírat zepředu dozadu, namísto zezadu dopředu, jak papír přeložit a jak pokračovat.

Netradiční lekce si na internetu získala značnou pozornost. “Myslím, že máte pravdu. Některé to pobouří, ale je to kreativní moudré. Děkuji,” reagoval například jeden komentující. Podle jiných by měla být tato dovednost vyučována ve všech předškolních třídách.

Ně všichni ale sdíleli podobné nadšení. “To jako vážně? Tohle by se mělo učit doma,” vyjádřil se například jiný diskutér. “Co přesně dneska rodiče učí své děti doma, když se i tohle musí učit ve škole?” zamyslel se další. “Vůbec nechápu, co je na tomhle špatného. Některé děti se zkrátka neutírají správně, tak to prostě je,” konstatuje další žena.

Články - další články

Doporučujeme