V Kdyni se srazil osobní vlak s technickým vozem, na místě jsou zranění

9. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se 9. září 2020 srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Nehoda se stala ráno po 7:15. Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi byl přerušen. (foto: ČTK)

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se dnes ráno srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Podle prvních informací hasičů je na místě zřejmě přes 20 účastníků nehody, údaje o počtu zraněných se stále mění. Dva vrtulníky převezly do nemocnic v Plzni a v Praze čtyři lidi, další jsou ještě v péči záchranářů. Jeden z vrtulníků se vrací pro další zraněné. Ve vlaku byl také někdo zaklíněný. ČTK to řekli mluvčí policie, hasičů a záchranné služby. Na místě jsou všechny záchranné složky. Podle Drážní inspekce vjel osobní vlak za odjezdové návěstidlo, které bylo v poloze zakazující jízdu.

Armádní záchranářské vrtulníky převážejí zraněné do nemocnic v Plzni a v Praze – Motole. Vrtulník z Líní veze dva lidi do fakultní nemocnice v Plzni. Jsou při vědomí a mají středně těžké zranění. Jihočeský vrtulník směřuje dva pacienty se středně těžkým zraněním do Motola, řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. “Na místě je ještě v péči záchranářů 11 osob,” uvedla.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se událost stala v 7:10. “Došlo k nedovolené jízdě osobního vlaku z Klatov do Domažlic za odjezdové návěstidlo, které bylo v poloze zakazující jízdu. Vlak následně vjel do postavené vlakové cesty pro služební vlak a došlo ke srážce,” popsal situaci.

Podle dostupných informací se srazil osobní vlak a železniční diagnostická souprava, která se skládá z lokomotivy a jednoho vagonu. “Šlo o střet lokotraktoru, táhnoucího měřící vůz, a osobního vlaku,” upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar. Hasiči vyprostili z vlaku jednoho člověka, další čtyři vyvedli a vynesli z havarované soupravy. Pro lidi z osobního vlaku přijel také evakuační autobus hasičů.

Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi je přerušen. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

(zdroj: ČTK)

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se 9. září 2020 srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Nehoda se stala ráno po 7:15. Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi byl přerušen. (Foto: ČTK)

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se 9. září 2020 srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Nehoda se stala ráno po 7:15. Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi byl přerušen. (foto: ČTK)

Poničený vnitřek osobního vlaku, který se 9. září 2020 na nádraží v Kdyni na Domažlicku srazil s technickým vozidlem. Nehoda se stala ráno po 7:15. Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi byl přerušen. (Foto: ČTK)

Poničený vnitřek osobního vlaku, který se 9. září 2020 na nádraží v Kdyni na Domažlicku srazil s technickým vozidlem. Nehoda se stala ráno po 7:15. Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi byl přerušen. (Foto: ČTK)

 

Články - další články

Doporučujeme