VALENTÝN: Váš princ na bílém koni někde bloudí? 5 DŮVODŮ, proč si svátek zamilovaných užít single

9. února 2017·Články·Redakce

Gesta z romantických filmů. Když holubičky, tak dvě. Stejný počet srdcí. Kytice tulipánů a růží, které se 14. února hojně vyrojí na sociálních sítích. Nadechnout, vydechnout - bonboniéra! Je tu svátek svatého Valentýna - den zamilovaných. Neslavíte ho, slavíte ho s láskou, nebo ho berete jako marketingový útok? Tak jako tak vás jeho existence nemine. Budete letos 14. sami? Jaké výhody má váš single Valentýn? Známe je!

#1 Žádné zbytečné kalorie, nedostanete totiž ani marcipánové prasátko, ani nugátovou bonboniéru.

#2 Nemusíte myslet na to, že je nutné udělat si čtrnáctého rezervaci, tím pádem nebudete muset sedět ve společnosti valentýnských večeří všech ostatních párů, i když byste zrovna byli raději doma ve vaně a odpočívali po náročném pracovním dnu.

#3 V supermarketu můžete kolem zaprášených růžových polštářků s nápisem Dnes ano, Miláčku a plyšáků jen projet. Nečeká vás žádné zběsilé vybírání, žádná očekávaní. U regálu s pečivem bude zase jednou klidný provoz. Využijte toho!

#4 Nemusíte si mýt vlasy, líčit se, ladit spodní prádlo a lakovat si nehty. Muži se neoholí. (Ano, mají to jednodušší). Nečekají vás žádné voskovací a vytrhávací rituály. V teplácích a županu vám bude se skleničkou vína u oblíbeného filmu, kterým nemusí být romantická komedie, prostě blaze!

#5 Nemusíte se zapojit do hry Kdo rychleji vyfotí svůj valentýnský dárek, večer, protějšek – nejen proto, že soutěžení k lásce prostě nepatří, ale i z toho důvodu, že prostě nemáte zapotřebí hrát zrovna v únoru bezhlavě zamilovanou.

Možná vás vlivem všech párů okolo pohltí chvilková touha se k někomu přitulit, nebo prostě jen chcete vědět, že existuje někdo, kdo na vás myslí nebo čeká. Existuje. A to, že jste ho třeba dosud ještě nepotkali, tuto skutečnost nevyvrací. Možná zrovna TEN den nedostanete kytku a zamilované přání, ale to z vás horšího nebo méněcenného člověka vážně nedělá. Pravý vztah je založený na zcela jiných hodnotách. Užijte si dosyta všech volných 14.únorů, protože těch společných bude jednou mnohem víc. A navíc – pokud je láska opravdová, nemusíte ji nikomu dokazovat ani na sociálních sítích nebo o daných svátcích. Prostě tu je. Celý rok. Každý den. A i když máte možná pocit, že vašemu princi se bílý kůň asi splašil a on si asi sedl omylem na želvu, myslete na to, že na opravdovou lásku se vyplatí počkat – je to jako s dobrým kafem: voda na něj se nejdřív musí uvařit.

Články - další články

Doporučujeme