VIDEO: Plíšková neunesla křivdu a rozmlátila raketu

17. května 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Tenistka Karolína Plíšková prohrála ve druhém kole na turnaji v Římě s Marií Sakkariovou z Řecka po dvouapůlhodinové bitvě 1:2 na sety. V závěru zápasu ji rozhodila chyba rozhodčí v její neprospěch, kvůli čemuž po skončení zápasu rozmlátila raketu.

Fatální chyba rozhodčích se stala v rozhodujícím třetím setu za stavu 5:5, kdy Karolína Plíšková bojovala při svém podání o výhodu a setbol. Při smeči do otevřeného kurtu si byla jistá, že míč trefila ještě do pole, ale když se dozvěděla, že čárová sudí viděla aut, začala pátá nejlepší světová hráčka vehementně protestovat.

Hlavní sudí slezla z umpiru a šla za Plíškovou jí vysvětlit, že čárová sudí ukázala aut a ona dá na její verdikt. Česká hráčka se snažila hlavní rozhodčí přesvědčit, že jí místo dopadu ukáže, ale sudí nic vidět nechtěla. Řecká protihráčka se do sporu nijak nevměšovala. Nakonec byl bod opravdu připsán soupeřce Plíškové, díky čemuž získala výhodu, kterou dokázala využít a vyhrát hru.

Plíšková ve třetím setu prohrála 5:7 a bylo na ní znát, že je velmi frustrovaná. Se soupeřkou si sice ruku podala, ale s hlavní sudí nikoli. Místo toho vzala svou raketu a rozmlátila ji o umpire. Je pravděpodobné, že Plíšková dostane za své chování nějaký trest.

Články - další články

Doporučujeme