Bratranci se setkali poprvé po 75 letech! Oba věřili, že ten druhý zemřel při holokaustu

1. října 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto YouTube /
JewishLife

Jak se říká, ty nejzvláštnější příběhy obvykle píše sám život. Morris Sana (87) a Simon Mairowitz (85) z Rumunska by o tom mohli vyprávět. Bratranci, kteří si kdysi byli velmi blízcí, se totiž neviděli dlouhých 75 let. Oba věřili, že ten druhý přišel o život během holokaustu. O jejich příběhu informoval časopis People.

Přesná čísla o tom, kolik lidí dohromady připravila o život druhá světová válka, se bohužel už nikdy zjistit nepodaří. Odborníci se však shodují, že se jedná o nejméně 72 milionů obětí. Mezi těmi však naštěstí nebyl ani tehdy dvanáctiletý Morris Sana, ani jeho o dva roky mladší bratranec Simon Mairowitz.

Příbuzní chlapci byli v dětství velmi dobrými kamarády. Pak ale v roce 1940 nacisté napadli Rumunsko a rodiny obou dětí se rozhodly uprchnout. Od té doby o sobě bratranci neměli zprávy.

Nakonec je po dlouhých 75 letech svedly dohromady sociální sítě. Morrisova neteř zkontaktovala Simonovu rodinu a nic už nebránilo emotivnímu setkání. První okamžiky, které mohli muži opět strávit pohromadě, zachytila kamera. “Rád tě vidím,” pronesl dojatý Morris Sana. “Taky tě moc rád vidím, po všech těch letech,” odpovídá mu Simon Mairowitz. “Teď už jsme zase spolu a můžeme se vídat” dodává nakonec dojatý Simon.

Podívejte se na video z prvního setkání bratranců po 75 letech:

Zábava - další články

Doporučujeme