Chlapec (9) se ucházel o práci v NASA. Dostal krásnou odpověď, která vás pobaví

10. srpna 2017·Zábava·Karolína Stránská

nasa, kosmonaut

Představte si, že je vám devět a vaším největším snem je stát se Strážcem Galaxie, napíšete dopis vedení NASA a oni vám odpovědí. O tom by mohl vyprávět Jack Davis.

Poté, co NASA na svých stránkách uveřejnila nabídku na pracovní pozici důstojníka ochrany planety, její vedení obdrželo nespočet životopisů a motivačních dopisů. Kdo by se nechtěl stát dalším Mužem v černém. Žádný z obdržených dopisů však nebyl tak roztomilý a originální jako ten od Jacka Davise, devítiletého kluka, který má všechny předpoklady k tomu stát se Strážcem Galaxie. Nebo to aspoň tvrdí ve své přihlášce:

„Milá NASA, moje jméno je Jack Davis a rád bych se ucházel o práci důstojníka ochrany planety. Je mi sice jen devět, ale myslím si, že bych byl na tuto práci vhodný. Zaprvé, moje ségra o mně pořád říká, že jsem z jiný planety. Taky jsem viděl všechny filmy o mimozemšťanech. Jsem mladý a můžu se naučit jak myslet jako mimozemšťan.

S pozdravem

Jack Davis, Strážce Galaxie, 4. třída

Chlapec se stal okamžitě internetovou senzací a odpověď vedení NASA na sebe nenechala dlouho čekat. Ředitel planetární sekce vykonstruoval dopis skoro stejně dokonalý, jako je ten Jackův.

„Ahoj, Jacku,

dočetl jsem se, že jsi Strážce Galaxie a chtěl bys pro nás pracovat jako důstojník ochrany planety. To je skvělé!

Tato pozice je děsně super a zahrnuje důležité úkoly. Chráníme planetu Zemi od malinkých mikrobů, které s sebou z Měsíce a Marsu můžeme přivézt mezi vzorky. Musíme ale také chránit ostatní planety a měsíce před bakteriemi ze Země.

Vždycky v našem týmu rádi přivítáme bystré inženýry a vědce, tak doufám, že se budeš dobře učit a snažit se ve škole. Těším se, že tě jednou v NASA uvidíme.“

Ač by se mohlo jednat o chytrý PR trik, děti, jakkoliv otřepanou se tato fráze stala, jsou budoucností lidstva a co jiného by mělo kluka ve čtvrté třídě motivovat do poctivého studia, než osobní vzkaz z NASA. Budeme budoucímu Strážci Galaxie držet palce.

Zábava - další články

Doporučujeme