Druhý díl Případů 1. oddělení diváci chválí. Která postava jim ale chybí?

13. září 2022·Zábava·Redakce

Případy 1. oddělení (Zdroj: se souhlasem České televize)

Pondělní večery patří na České televizi kriminálnímu seriálu Případy 1. oddělení. Ve 13 nových epizodách se vyšetřovatelé zabývají kauzami, které jsou inspirovány skutečnými událostmi. Jaké jsou reakce diváků? Odpovídá web Extra.cz.

Případy 1. oddělení se s novými příběhy vrátily na obrazovky České televize po šesti letech. Přibyly dvě nové postavy, vyšetřovatel Jiří Netík a operativkyně Adéla. Nové kriminální kauzy vtáhly diváky hned do příběhu. Nejinak tomu bylo i po odvysílání druhé epizody. Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě, který byl rozdělen na dvě domácnosti, skončilo tragicky.

Bývalá manželka bojovala léta se závislostí na alkoholu, ale nakonec se ukázalo, že nezemřela na následky svého dlouhodobého pití. Toxikologický rozbor potvrdil přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Stala se žena další obětí metanolové kauzy? Nakonec se ukázalo, že v tom měl prsty manžel, který se na metanolové kauze chtěl svést.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Většina diváků novou sérii chválí a stejně jako u prvního dílu jsou nadšení. “Viděl jsem i dvě předchozí série a troufnu si říci, že je to jeden z nejlepších kriminálních seriálů, jaké jsem na obrazovce ČT kdy viděl.Reálná práce policajtů, oproštěná od akčních i jinak filmařsky efektivních scén, což dělá ze seriálu originální, svěží a především velmi atraktivní podívanou,” uvedl jeden z věrných příznivců na portálu ČSFD.

Pochvalu dostal především Víťa Sršeň, kterého si opět zahrál Miroslav Vladyka. “Víťa Sršeň mě na začátku štval, ale ukázal dobrou spolupráci. Taky se ukazují pletky s obvodem a 1. oddělením. Netík a Adéla se v seriálu zabydlují. A od příštího dílu nastupuje k partě starý známý. Jsem spokojená,” napsala jedna divačka na facebook.

Nicméně ne všichni samozřejmě byli nadšení, najdou se i tací, kteří mají pár výtek. Většina si stěžuje právě na nové postavy a chybí jim věrný Plíšek, kterého hrál Boleslav Polívka. Výtky mají i k novým kancelářím, chování operativce Martina Pražáka či zvláštní kameře.

Zábava - další články

Doporučujeme