Dvouměsíční tele si myslí, že je pes. S páníčkem chodí na ryby a dovádí ve vlnách

7. dubna 2021·Zábava·Barbora Turková

V australském městečku Broome mají o zábavu postaráno. Dvouměsíční telátko Peanut si totiž myslí, že je pes a s nadšením skotačí ve vlnách.

Býčka Peanuta potkal těžký osud. Jeho matku zřejmě srazilo nákladní auto a dvouměsíční telátko zůstalo u cesty osamělé. Ujal se ho majitel farmy Edward Foy, který si vzal mládě k sobě k ostatním zvířatům. Peanut se sžil velmi rychle a brzy se spřátelil s psy, prasaty, slepicemi či pávy. Oblíbil si ale hlavně psy, dokonce je teď přesvědčený, že je jedním z nich.

Brahmanský býk teď chodí na procházky na vodítku se svými kamarády. Svého páníčka teď doprovází třeba na rybaření nebo se prohání ve vlnách. A vypadá to, že mu společnost psích kamarádů svědčí. “Zatím ho musíme krmit speciálním mlékem, což vyjde poměrně na dost peněz, ale stojí to za to. Už kdysi jsem měl doma krávu jako domácího mazlíčka, není to pro mě žádná novinka,” říká majitel farmy.

Dodává, že samo telátko se zatím ještě hledá a možná proto se cítí jako pes. Nebojí se ale toho, že by se z něj v budoucnosti nestal několikatunový býk. “Všechno je to o výchově. Necháme ho žít přirozeně, možná mu jen nechám na rohy přilepit takový ty pěnové hračky z bazénu. To aby to tolik nebolelo, až mě nabere,” směje se Foy.

Zábava - další články

Doporučujeme