“Budu prostě David.” Seriál Přátelé se vrací speciální epizodou, natáčení mělo začít po Velikonocích

7. dubna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Zdroj: copyright HBO

Stačila jedna věta a fanoušci seriálu Přátelé jsou opět na koni. Nepůjde ale o pokračování kultovního seriálu, ale o jednu jedinou epizodu.

Představitel Rosse Gellera David Schwimmer se fanouškům nedávno svěřil, že po Velikonocích sedá do letadla a letí do Los Angles. Zde se má potkat se svými bývalými seriálovými kolegy – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisou Kudrow, Matt LeBlancem a Matthew Perrym. “Budeme natáčet setkání Přátel, takže skočím do letadla a všechny zase uvidím, poprvé za mnoho let,” přiznal herec.

Nepůjde navíc o klasické pokračování po letech, pouze o jednorázový televizní speciál. Herci v něm nemají zopakovat své postavy. Sám Schwimmer naznačil, že “nic není psáno, žádné charaktery, budeme tu vystupovat sami za sebe. Já budu prostě David.

Koronavirus natáčení posunul

I když je v plánu jen jeden díl, už teď se dá říct, že půjde o jeden z největší seriálových comebacků. Přátelé se sice vysílali v letech 1994 až 2004, ale z televizních obrazovek prakticky nikdy nezmizeli. I přesto se jejich popularita stále drží na předních místech. V případě tohoto speciálního dílu se ale nedá mluvit o překvapení. Naopak, společnost Warner Media oznámila návrat už loni v únoru. Jenže celosvětová pandemie koronaviru zastavila veškerou filmovou i televizní produkci a plány se tak odsunuly.

View this post on Instagram

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)

Šestice herců ani tvůrci přitom nechtěli, aby se všechno dělo online. Vychutnat by si je tak mělo živé publikum, i proto se natáčení posouvalo a oddalovalo, až to situace dovolí. Kdo se ale na speciální natáčení dostane a za jakých podmínek, zatím není jisté.  Dá se ale říct, že pro herce půjde o velmi příjemné natáčení. Nejenže se potkají se starými známými, ale za jeden díl dostane každý z šestice minimálně dva a půl milionů dolarů.

Celá mašinérie vznikne vlastně jen kvůli repríze. Seriál se z jedné streamovací platformy na druhou. Na Netflixu skončil a od 15. dubna se přestěhují na HBO Max, u nás HBO GO. Kdy se speciální díl dostane ven, je zatím otázkou. Nicméně pro fanoušky na celém světě je informace, že se začíná natáčet, možná tou nejlepší zprávou za poslední měsíce.

 

 

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme