Fanoušci jsou přesvědčeni, že Simpsonovi předpověděli koronavirus

9. března 2020·Zábava·Karolína Stránská

Legendární seriál Simpsonovi si během poslední dekády vybudoval pověst věštce. Několikrát se už totiž ukázalo, že tvůrci byli schopni předpovědět mnoho událostí, ke kterým v době vysílání  ještě v reálu nedošlo.

Jmenujme například epizodu z roku 2000, která odkazuje na prezidentství Donalda Trumpa 16 let před tím, než v byl prezidentem skutečně zvolen. Autorům  seriálu se také podařilo předpovědět to, že Disney koupí 21st Century fox.

Média nyní nehovoří o ničem jiném než novém koronaviru a fanoušci tvrdí, že už ve čtvrté řadě v roce 1993 Simpsonovi předpověděli i tuto epidemii. Během epizody “Marge v řetězech” se na obrazovce objeví japonský dělník, který prosí, aby se jeho šéf nedozvěděl, že trpí chřipkou, poté nakašle do krabice, která je určena Homerovi. Když se balíček dostane do Springfieldu, z balíčku se vyvalí zelený dým a podobný balíček je otevřen i ředitelem Skinnerem a Patty a Selmou. Na Twitteru se objevily screenshoty, které mnohé vedly k tomu, že Simpsonovým se podařilo předpovědět koronavirus, a to zejména díky tomu, že se v animované televizi objevil přímo nápis “koronavirus”

Nicméně se ukázalo, že jeden z hlavních obrázků, které po internetu kolují, na kterém moderátor zpráv Kent Brockamn sedí před obrazovku, na kterém je nápis “koronavirus” je hoax a je dílem Photoshopu.

Fiktivní virus, který se v epizodě objevuje, je ve skutečnosti chřipka z Ósaky, která vznikla v Japonsku.

 

Zábava - další články

Doporučujeme