FOTO: Bazar prodává starožitnou komodu. Je prokletá, varuje kupce

26. března 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Habitat for Humanity ReStore of Rowan County

Na světě existuje spousta nejrůznějších sarožitnictví, bazarů a vetešnictví. Některé kusy, na které v těchto prodejnách narazíte, jsou skutečně luxusní, zatímco jiné již dobu své slávy nepopiratelně nechaly za sebou. Občas se ale najde i něco zcela výjimečného. Právě to je případ jedné komody, o které prodávající bazar tvrdí, že je prý prokletá. 

Nezisková organizace Habitat For Humanity ReStore prodává použitý nábytek a knihy již poměrně dlouho. Asi před týdnem se však na jejích stránkách objevila nabídka, která se od těch ostatních však docela liší. V pobočce společnosti v Severní Karolíně se totiž vyskytla komoda, která je údajně prokletá.

Dřevěná komoda se prodává ve dvojici s postelí s nebesy, oba kusy nábytku jsou ručně vyřezávané a podle prodejce pocházejí z 50. let 20. století. Zájemce vyjdou na 1000 dolarů, tedy asi 22 500 korun. Bazar však neopomněl k cenovce připojit dost neobvyklé varování.

“Poznámka: Předchozí majitel uvádí, že komoda je prokletá. On i jeho manželka hovoří o neustálých nočních můrách, které zažívali, zatímco měli komodu v ložnici. Uvádí také, že psi na ni nepřestávali štěkat,” stojí na lístečku.

Zveřejnil(a) Habitat for Humanity ReStore of Rowan County dne Úterý 12. března 2019

Na první pohled by se mohlo zdát, že většinu zákazníků podobná informace spíš odradí. Napříč Spojenými státy se však určitě najde řada nadšenců či sběratelů, které naopak podobný nábytek fascinuje. A možná právě takový kupec si ji nakonec odvezl k sobě domů – ložnicová sada se totiž prodala hned druhý den po zveřejnění inzerátu. Jak se říká, každé zboží má svého kupce.

Zábava - další články

Doporučujeme