Muž pil desítky let víno místo vody. Teď připomíná Hulka

15. března 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Reprofoto Youtube

Osmašedesátiletý muž jménem Tan z Číny má vážný problém. Po pětapadesáti letech, kdy ve velkém holdoval vínu, skončil se vzácnou chorobou. Tuk se mu ve zvýšené míře ukládá v oblasti krku a ramenou a Tan tak ze všeho nejvíc připomíná smyšleného Hulka.

Čínský důchodce poprvé přičichl k vínu už ve svých 13 letech. Tehdy mu to dovolili jeho rodiče, kdyby však věděli, co ho čeká, zřejmě by ho raději rázně klepli přes prsty. Tanovi totiž víno natolik zachutnalo, že už se ho potom nikdy nevzdal.

Muž dokonce přiznal, že vína vypil v dospělém životě mnohem víc, než vody. Vodě totiž nikdy příliš neholdoval, zato však byl prý zvyklý na každý den spotřebovat zhruba litr vína. Po desítkách let nasáklých alkoholem nakonec Tan tvrdě narazil. Tělo se mu výrazně zdeformovalo a lékaři mu diagnostikovali vzácnou Madelungovu chorobu, která postihuje hlavně muže závislé na alkoholu.

Projevy této nemoci jsou zjevné již na první pohled. Nemocnému se nezvykle hromadí tuk v oblasti krku a ramenou. Potíže jsou většinou pouze kosmetické, když se však tkáně nashromáždí příliš, může způsobit problémy s dýcháním. A právě to potkalo také Tana.

Muž, který se v davu rozhodně neztratí, teď musí podstoupit náročnou operaci. Vyhráno ale ještě nemá. Nemoc se totiž může klidně vrátit a pokud se Tan alkoholu jednou pro vždy nevzdá, vrátí se jeho tělo do starých kolejí téměř s jistotou.

 

Zábava - další články

Doporučujeme