Jak by skončily pohádky, kdyby se tvůrci Disney filmů drželi originálu? Staly by se z nich horory

25. února 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Všichni moc dobře známe Disneyho pohádky a jejich šťastné konce. Jenže, kdybychom se podívali na původní příběh, ze kterého tvůrci oblíbených rodinných filmů vycházeli, zřejmě bychom naše děti nenechali se na ně dívat. A možná i my bychom pak měli problém s usínáním. Původní konce slavných pohádek přináší zahraniční web Aubtu.

Všichni určitě moc dobře víme, že pohádky z dílny Walt Disneyho jsou původně příběhy z per velikých spisovatelů jako jsou Bratři Grimmové nebo Hans Christian Andersen. Málo kdo ale ví, jak jejich originální knižní předlohy skutečně končí. Ne vždy dopadlo vše dobře a z některých situací máme až husí kůži.

Podívejte se na nepatrné a zároveň brutální rozdíly, kterých nás Disney ušetřil:

Sněhurka a sedm trpaslíků

V Animovaném provedení zemře zlá královna tak, že sama spadne z útesu.

Sněhurka od Grimmů se však rozhodla vzít svou pomstu do vlastních rukou. Sama princezna se sněhobílou pletí přinutila zlou královnu nosit rozpálené železné střevíce, ve kterých musela tančit, dokud neumřela vyčerpáním.

Popelka

Ve filmu plném písniček a rozkošných myšek od Disneyho to bylo zkrátka tak, že ačkoliv se nevlastní sestry snažily střevíček obout, nevešly se do něj, a tak bylo jasné, že jim nepatří a nejsou tedy princovou vyvolenou.

Jenže v původním příběhu byly nevlastní Popelčiny sestry odhodlané udělat pro svatbu s princem všechno. Třeba si i fyzicky zmenšit nohu, aby se do onoho střevíčku vešly. Jedna si tedy uřízla palec a druhá patu. Jenže princ poznal, že nejde o jeho Popelku podle krve kapající ze střevíčku. Navíc jim pak rozzlobení ptáci vyškrábali oči.

Malá mořská víla

Ariel od Disneyho sice ztratila hlas, když jí čarodějnice dala místo ocasu nohy, nicméně i přes určité komplikace si nakonec vzala prince Erica a měla krásné svatební šaty a dceru Melody.

Ale v původním příběhu od Andersena uzavřela s čarodějnicí sázku, že princ, do kterého byla zamilovaná. nevyzná lásku žádné jiné. Bohužel přesně to se stalo, a tak se malá mořská víla proměnila v mořskou pěnu a žádný šťastný konec ji nečekal.

Locika

Originální příběh Lociky má pár společných rysů od krásné a roztomilé pohádky od Walt Disneyho na Vlásku. Tam má také Locika dlouhé vlasy, která na konci zkrátí a její slzy zachrání jejího milého.

V originální knižní předloze je navíc pár detailů, které dodávají celé pohádce koule. Například, že během jedné princovi návštěvy věže Locika otěhotněla. Pak ostříhala vlasy a z věže musela pryč. Když pak princ lezl nahoru a cestou zjistil, že na něj nečeká Locika, ale čarodějnice spadl do trní pod věží a to ho oslepilo. Roky bloudil nevidomí světem, až se nakonec s Locikou a jejich již narozenými dvojčaty setkal. Lociky slzy mu oči uzdravily a žili spolu šťastně až do smrti.

Tak co? Které verze příběhů se vám líbí víc?

 

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme