Kdyby byl seriál Devadesátky natočen z pohledu určitých podnikatelů, a ne z pohledu policie, šlo by o zcela jinou podívanou

16. února 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl producent a manažer Miroslav Kolodziej, který v rozhovoru vzpomínal na divoká, ale v řadě věcí krásná 90. léta.

Kdo si pamatuje devadesátky, tak je neprožil

Jako producent umí krásně a obsáhle vyprávět o dění v 90. letech. S devadesátými léty má spojená taková synonyma jako svoboda, euforie, nové věci…“Rád bych hned na úvod zmínil, že dnes jsem už zcela jiný člověk, než o kterém budu povídat. Jsem moc rád, že jsem si tu dobu zažil a užil a také jsem šťastný, že jsem ji přežil. Říká se, že kdo si pamatuje devadesátky, neprožil je pořádně. Byla to skutečně jedna velká jízda. Díky seriálu Devadesátky se hodně vzpomínek oživilo,” popisuje svá devadesátá léta s úsměvem na tváři producent a dodává, že seriál je skvěle natočený.

Z veksláků se stali podnikatelé

Je důležité zmínit, že scénář tohoto seriálu psal kriminalista“Celé je to natočeno z pohledu policie. Z pohledu některých tehdejších podnikatelů by to byla zase úplně jiná podívaná. Hned po revoluci vznikla spousta podnikatelů v různých podobách. Jedni chodili ve fialových sakách, v jedné ruce kufřík, v druhé ruce tříkilový telefon… Já patřil spíše k podnikatelům z ulice – bez kanceláře a s pokladnou v kapse u kalhot. Doba nabízela spoustu možností a my jsme se na této vlně vezli. Už se tomu neříkalo veksl, ale byznys,” říká Miroslav Kolodziej.

Podle jeho slov začalo opravdové nebezpečí narůstat ve chvíli, kdy se ukázalo, že penze nejsou problém“Začaly se rojit party darebáků, kteří se soustředili na podnikatele a lidi, co mají peníze. Jeden můj známý měl diskotéku. Domů se vždycky vracel s tržbou a jednou na něj ve vchodě někdo čekal. Umlátili ho železným roštem na boty…kvůli deseti tisícům korun,” vzpomíná Kolodziej.

Policie byla dva kroky za námi. Jezdili v utrápených autíčkách a my už v prémiových limuzínách. V zákonech byl ještě hokej a i policajti se učili za pochodu. Tak to trvalo asi do roku 1996. Pak si přesedli z Felicií do Octávek a začali podnikatelům šlapat na paty,” vysvětluje producent Miroslav Kolodziej.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zábava - další články

Doporučujeme