Muž v kostýmu žraloka byl zatčen kvůli zákazu nošení burek

10. října 2017·Zábava·Karolína Stránská

Muž byl zatčen v Rakousku za porušení zákazu veřejného nošení burek, ačkoliv měl na sobě kostým žraloka, ne muslimský tradiční oděv.

K incidentu došlo, zatímco zaměstnanec postával na ulici v kostýmu zvířete a propagoval otevření nové vídeňské pobočky obchodu McShark s elektronikou.

Když kolem něj prošli policisté, vyzvali ho, aby si sundal žraločí hlavu. On odmítl s tím, že je to součást jeho práce, jak informoval deník Mirror. Poté, co neuposlechl příkazu policistů, byl zatčen a byla mu udělena pokuta.

K zatčení došlo následkem nových omezení, které nedávno schválila rakouská vláda. V zemi je tak nyní zakázáno zahalování se do muslimských oděvů. Občané dále nemohou nosit klaunské převleky, chirurgické masky a šály, které by zakryly obličej. Spekuluje se, že muže ve žraločím nahlásil policii kolemjdoucí, aby poukázal na nový zákon.

“Dnes jsme otvírali novou pobočku a našeho maskota zatkli a udělili mu pokutu kvůli novému zákazu zahalování. Život není peříčko,” uvedla společnost, pro kterou muž pracuje, na svém facebookovém profilu.

Zábava - další články

Doporučujeme