Na Bahamy za prasátky? Na malebném ostrově si turisté mohou zaplavat s nečekanými obyvateli

14. června 2021·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Koupat se v průzračně modré vodě a mít k tomu společnost roztomilých prasátek? Na bahamském ostrově Big Major Cay je to možné. Sem se dokonce za těmito roztomilými čuníky přímo jezdí.

Ostrůvek Big Major Cay na Bahamách patří pod správní celek Exuma a lidmi je neobydlený. To ale neznamená, že by na něm nikdo nežil. Na tamní Prasečí pláži totiž můžete potkat čuníky, kteří se stali velkým turistickým lákadlem. Dodnes ale není jasné, jak se prasátka na ostrov dostala, protože původními obyvateli zcela určitě nejsou.

Mezi místními koluje spousta legend. Podle některých čuníky vysadili na ostrově námořníci, kteří měli v plánu se pro ně vrátit a pak je sníst. Nikdy se tak ale nestalo a prasátka přežila díky tomu, že se živila zbytky jídla, které v moři nechávaly ostatní lodě. Jiná legenda zase tvrdí, že prasata na ostrov doplavala po ztroskotání lodí. Není ale vyloučeno, že jde jen o marketingový tah, aby na místo přilákali turisté.

Jedno je ale jisté. Malebný ostrůvek obývá desítky prasátek a selátek, a žijí zde spokojeným životem. Zvířata mají jisté to, že si je nikdo nedá k večeři. Je to přesně naopak. Turisté na Big Major Cay jezdí, aby je nakrmila. Ne všichni to ale myslí v dobrém. V minulosti se objevily informace, že některá prasátka pošla. Spekulovalo se o tom, že jim lidé dávali něco, co jim příliš nesvědčilo, například alkohol.

Koupání s prasátky je sice zážitek, ale nevyjde moc levně. Kromě těchto zvířat žije na ostrově ještě desítky toulavých koček či koz. Big Major Cay je zkrátka takovým zvířecím královstvím, kde všichni žijí v lásce a v míru.

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Zábava - další články

Doporučujeme